Sajam Dani sunca 4. i 5. studenog na Narodnom trgu

Delicije slane i slatke, ponešto za jelo i ponešto za piće, melemi, ulja i kremice za jesenske dane, a sve od malih proizvođača, ispuniti će predstojećeg vikenda Narodni trg u Zadru. Riječ je o Sajmu zdrave hrane i tradicijskih proizvoda „Dani sunca“ koji će se održati u petak i subotu, 4. i 5. studenog, a kojeg organizira udruga „Eko- Zadar“.

Svoje proizvode ponudit će sedam proizvođača iz Zadarske županije; PTO Nekić iz Biograda na Moru koji donosi meleme, ulja za njegu lica i tijela, te biljne kugle spavalice, OPG Eugen Novaković iz Posedarja u čijem su asortimanu suhe smokve, raznovrsne delicije od suhih smokava i maslinovo ulje, OPG Mladen Jezidžić iz Zadra koji stiže s medom i pčelinjim proizvodima kao što su propolis, pelud, pčelinji vosak i rakija medovača, OPG „CD Raspović“ iz Zadra koji nudi likere, rakije, džemove medenjake i narancine, OPG Drago Drmić iz Zadra s likerima, džemom od bundeve i prirodnom kozmetikom, te Drmić j.d.o.o. iz Zadra s pekmezima, ali i drugim slatkim i slanim delicijama. Na sajmu će također biti moguće pronaći proizvode s oznakom Hrvatski otočki proizvod koje donosi OPG Marija Kuljerić sa Silbe a riječ je o OPG-u koji je, pod nazivom „Miris Silbe“, razvio niz proizvoda prirodne kozmetike i melema,t e sušenog bilja za začine i čajeve.

Osim proizvođača iz Zadarske županije, na „Dane sunca“ stižu i Kasiopea t.u.o. iz Korčule s ponudom prirodne kozmetike te medom, BOKUN d.o.o iz Splita s proizvodima od bobičastog voća, vinom od šumskih kupina, sokovima i džemovima i sušenim gljivama, te Socijalna zadruga Put iz Rijeke s prirodnim sirupima, pekmezima, ajvarima, ponudom zimnice i suvenirima od keramike.

Radno vrijeme sajma 4. studenog je od 8 do 20 sati, a 5. studenog od 8 do 15 sati. Održavanje sajma „Dani sunca“ podupire Grad Zadar, UO za gospodarstvo i obrtništvo.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...