Šarić i Vuletić (MODES): “Porezna reforma – igrarija koja će napraviti dodatnu korist bogatima a štetu običnim ljudima!”

Dopredsjednici MODES-a, Tomislav Šarić i Petar Vuletić poslali su nam dopis u kojemu izražavaju svoje protivljenje najavljenoj poreznoj reformi u režiji HDZ-ova ministra Marića. U dopisu ukratko prikazuju zašto reforma ne vrijedi ništa, odnosno kako ista uopće nije reforma, a priložena nam je i njihova vizija pravovaljanih i potrebnih promjena u hrvatskoj poreznoj politici.

Ovim priopćenjem Moderna demokratska snaga (MODES) želi iskazati svoje protivljenje najavljenoj poreznoj reformi, ukazati na manjkavosti te dati konkretne prijedloge za njene izmjene.

Naime, ovakva porezna reforma očito ne ide na ruku 90% građana Republike Hrvatske – da bi im se pomoglo u teškim životnim uvjetima; ne ide na ruku niti mladim obiteljima koji bi trebali kupiti prvu nekretninu i rađati djecu (čija ionako preskupa hrana i potrepštine također poskupljuju); ne ide na ruku niti umirovljenicima i starijima koji imaju svoju nekretninu, a za koju će morati opet plaćati skupe poreze; nije od koristi ni poduzetnicima, ni malim ugostiteljima. S druge strane očito je kako ovakva porezna reforma zato itekako ide na ruku najbogatijima, najvećima i najmoćnijima te dodatnoj centralizaciji države. Ako je to politička poruka i način rješavanja dubokih, bolnih problema u našemu društvu, onda je sve ovo, nažalost, još samo jedna beznadna, skupa igrarija na štetu običnoga čovjeka.

Nadalje, smatramo kako predstavljena porezna reforma zapravo nije nikakva porezna reforma nego porezno preslagivanje, jer bez reforme rashodne strane proračuna, bez smanjenja rashoda, sve je uzalud. U nastavku detaljnije razlažemo manjkavosti porezne reforme te iznosimo prijedloge za njeno poboljšanje.

Srdačan pozdrav,

Petar Vuletić                                                   Tomislav Šarić

       Dopredsjednik MODES-a                                  Dopredsjednik MODES-a

Klik za preuzimanje: Porezna reforma MODES

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...