Simbolika sv. Krševana ujedinila pravaše Grada Zadra i zadarske županije

Županijsko vodstvo HSP-a AS Zadarske županije šalje dopis koji prenosimo u nastavku.

Uspostavljanjem novog županijskog vodstva HSP AS zadarske županije na ćelu sa predsjednikom gosp. Daliborom Barešićem pokrenuta je inicijativa za ujedinjavanjem svih pravaških opcija u zadarskoj županiji. Ulaganjem velikog napora od strane gosp. Dalibora Barešića u stvaranju zajedničkog pravaškog puta i niza održanih zajedničkih sastanaka na današnji dan se konačno može reći da su zadarske pravaške opcije ponovno ujedinjene.

Blagdan sv. Krševana simbolično je odabran za objavu ujedinjavanja svih zadarskih pravaških opcija, jer kako zaštitnik Grada Zadra sv. Krševan nije napustio svoju vjeru u zamjenu za konzulatom Rimske provincije, za što je mućen i ubijen, tako i zadarski pravaši zasigurno neće zamijeniti izvornu hrvatsku političku ideologiju za gradske i županijske „fotelje”.

Danas 24.10.2016. godine, na dan obilježavanja Dana Grada Zadra i blagdana sv. Krševana, položen je vijenac na zadarskom gradskom groblju.
Vijenac i svijeće su položili zajedno predstavnici zadarske desnice, predstavnik HČSP-a gosp. Slobodan Dević, predstavnik HSP AS-a gosp. Dalibor Barešić i predstavnik HSP-a gosp. Đani Bunja.

Navedene informacije je potvrdio i predstavnik HSP- a gosp. Đani Bunja koji je danas u zadarskome listu, u svom opširnom intervju, i dao suglasnost zajedničkom radu zadarskih pravaša i desnice na čelu s gosp. Matom Lukićem zamjenikom glavnog tajnika HSP AS-a i mladima, nazvavši ga snagom i mladošću koja pokreče.
Udruživanjem mladih snaga i iskustva ostalih pravaša krećemo u snažan zajednički rad, istaknuo je gosp. Đani Bunja. Nakon prelaska kompletnog HKDU u redove HSP AS-a očekujemo i ostale manje stranke desnice u skorije vrijeme.

Ovim činom na današnji dan od zadarskih pravaša poslana je poruka svima:
u budućnost radit ćemo zasebno i potpomagati jedni druge, ali djelovat ćemo skupa kao pravaši.

Ususret lokalnima izborima zadarska desnica stoji skupa jača nego ikada u povijesti i zasigurno će donijeti promjene za naš grad i našu županiju.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...