“Škabrnjska golgota” izvodi se i u Splitu

Drama ” Škabrnjska golgota” održat će se 22.11 2016. godine, utorak, s početkom u 21 sat u sveučilišnoj knjižnici u Kampusu, Split.

Drama je nastala na temelju potresnih svjedočanstava ,izjava svjedoka ,sudionika ,a ujedno žrtava tog nemilog zbivanja u Škabrnji  18.11.1991. godine koje je gospodin Ante Milković sabrao u djelo ,,Naša Škabrnja“.U drami su prikazani stvarni likovi i događaji. Njihova svjedočanstva o muci vapaju ,kriku i smrti koji se digao u visine.nedužni težaci i njihove obitelji zatečene tog jutra postaju mučenici. Škabrnja je sravnjena sa zemljom s više od osamdeset nedužnih stanovnika (četrdeset samo u jednom danu)Svojom tragedijom postala je i dio tragedije hrvatskog naroda i prema tome dio svakog od nas, piše Dalmacija News.

Djelo je posvećeno svim nevinim žrtvama Domovinskog rata,na poseban način žrtvama Škabrnje i Zadarskog kraja. A mi svjedočeći kroz predstavu želimo poručiti da hrvatski mučenici nisu zaboravljeni ,da svojim zajedništvom svjedočimo njihovu žrtvu ljubavlju prema čovjeku,svom bližnjem i Domovini. U predstavi sudjeluju veterani ,časnici domovinskog rata sa svojim suprugama i djecom,mladi,djeca ,studenti. Drama se izvodi već drugu godinu i okarakterizirana je kao drama od značaja za hrvatsku i posebno povijest zadarske županije.

Drama “Škabrnjska golgota”

Autor i režija: Mladenka Gruica

Izbor glazbe: Toma Gruica

Ispicijent: Pave Gruica

Trajanje 45 min

Izvodi KUU SV.Kliment

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...