Službeno; Od 9 kandidata, u utrci za Milanovićevog nasljednika i dvoje Zadrana

 

Kandidati za predsjednika SDP-a predali su potpise za kandidaturu. Za Milanovićevog nasljednika u utrku kreće 9 SDP-ovaca, od toga dvoje iz zadarskog kraja.

Prema još uvijek neslužbenim rezultatima, ovoliko su potpisa skupili:

1. Davor Bernardić – 10.500
2. Orsat Miljenić – 5.100
3. Ranko Ostojić – 4.500
4. Gordana Sobol – 3.500
5. Karolina Leaković – 3.400
6. Tonino Picula – 3.165
7. Vesna Škulić – 3.000
8. Duško Polovina Lungo – 1.064
9. Domagoj Hajduković – “više nego dovoljno”

Vesna Škulić rođena je u Zadru 1961. godine, a završila je Centar za upravu i pravosuđe u Zagrebu. Ušla je 2003. godine u Hrvatski sabor kao nezavisni kandidat na listi SDP-a i to kao prva osoba s invaliditetom te članica udruga civilnih invalida. Tada je najavila da će se zalagati za izjednačavanje socijalnih prava svih invalida, bez obzira je li ih invalidnost zadesila u Domovinskom ratu ili na neki drugi način. Bila je zastupnica u dva mandata te povjerenica predsjednika Ive Josipovića za osobe s invaliditetom.

Dušan Polovina Lungo je 56-godišnji poduzetnik, a posljednjih godina posebno se angažirao kao mali dioničar oko rješavanja stečaja brodogradilišta Nauta Lamjana. Ovom kandidaturom namjerava dodatno demokratizirati izborni proces i odnose u SDP-u. Kao svoj osnovni program naglašava obračun s gospodarskim i pravosudnim kriminalom.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...