Stiže obilna kiša, oprezno u prometu!

Na Jadranu i u područjima uz Jadran umjereno do pretežno oblačno, povremeno uz kišu koja će na sjevernom dijelu i u gorskim područjima lokalno biti obilna.

U ostatku unutrašnjosti promjenljivo uz mjestimičnu jutarnju maglu, a poslijepodne uz više oblaka, a navečer i u noći mjestimice s kišom.

Puhat će umjeren i jak jugozapadnjak, u gorju s olujnim udarima, na Jadranu umjereno, poslijepodne i jako jugo. Najviša temperatura na kopnu između 12 i 17, na Jadranu između 16 i 20 Celzijevih stupnjeva, prognozira za subotu Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ), donosi N1.

Mokri kolnici
 

Kolnici su mjestimice mokri i skliski od kiše u Istri, Hrvatskom primorju, Gorskom kotaru i Lici. Mogući su odroni. Magla smanjuje vidljivost u središnjoj Hrvatskoj i Gorskom kotaru. Zbog niskih temperatura moguća je poledica, posebice na mostovima, nadvožnjacima i vijaduktima

Hrvatski autoklub (HAK) vozačima savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Magle ima i na dionicama autocesta: A1 između Zagreba i Karlovca; A4 Goričan-Zagreb između Brezničkog Huma i Zagreba; A6 Rijeka-Zagreb između čvora Oštrovica i tunela Sleme.

Promet teče dvosmjerno, jednom stranom kolnika, na autocestama: A2 Zagreb-Macelj kod čvora Zabok (u duljini od oko 3 km);  A3 Bregana-Lipovac, između čvorova Ivanić Grad i Križ (65. +450 do 66. +200 km) na mostu Lonja; A6 Rijeka-Zagreb na vijaduktu Svilno (u duljini od oko 2 km).
Na dionici autoceste A4 Goričan-Zagreb od čvora Sveta Helena do čvora Popovec u smjeru Zagreba odvijaju se radovi sanacije mosta Kašina, zbog kojih će za promet biti zatvoren pretjecajni prometni trak i dio voznog prometnog traka, dok će se promet odvijati dijelom voznim prometnim trakom i zaustavnim trakom minimalne širine 4,30 m. Ograničenje brzine na ovom dijelu biti će 60 km/h. U zoni tih radova moguće su kolone u slučaju pojačanog prometa i izvanrednih događaja.

Pojačan je izlazak teretnih vozila na graničnim prijelazima: Bajakovo (kolona je duga oko 2 km) i Pasjak. Ulazak osobnih vozila pojačan je na GP Metković, izvijestio je HAK u 7,30 sati.

Zbog radova na graničnom prijelazu Županja u oba smjera povremeno se vozi usporeno, a teretna vozila dodatno otežavaju protočnost putničkog prometa. Radovi su i na graničnom prijelazu Slavonski Brod, smanjen je broj ulaza i izlaza pa vozače upozoravamo na gužve i duža čekanja na prelazak državne granice u oba smjera. Granični prijelaz Harmica (SLO) otvoren je za vozila do 7,5 t. U prekidu su trajektna linija Lopar-Valbiska i katamaranska Mali Lošinj-Rijeka. Ostali trajekti i katamarani zasada plove prema redu plovidbe. Danas će na liniji Prapratno-Sobra trajekt iz luke Sobra isploviti u 11 umjesto u 10 sati.

 

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...