Teror skupine Roma u Zadru se nastavlja, gdje su organi reda?!

Ima li zakona, ima li reda i pravila u ovome gradu? Ako ste Zadranin, ne brinite se, bit ćete kažnjeni promptno i strogo, ali ako ste romski došljak s ciljem potkradanja Zadrana, čini se da će na vas zadarska policija blagonaklono gledati.

Barem se tako čini, jer priča koju smo pokrenuli u nedjelju nije ni blizu zaključenju – grupa Roma i dalje bezobrazno na Kalelargi vara narod iznimno nametljivim metodama i od njih uzima novac. Starci i žene, oni koji se teže mogu obraniti, omiljena su im meta.

Čitali smo brojne pritužbe u komentarima o svakakvim nekulturnim i protuzakonitim stvarima koje su u stanju napraviti Romi iz ove priče, a da stvar bude gora čini se da isti ni nemaju hrvatsko državljanstvo, već se radi o došljacima iz Rumunjske, naseljenima ovdje s ciljem otimačine i unošenja nemira.

Pišemo bezobrazno, jer praksa policije svake pravne države je takvo što sankcionirati, ali ispada kako su ovi ulični kriminalci dobili status svete krave kojoj se ne smije prići. Dozvoljavaju si svašta pa i korištenje ono malo hrvatskog jezika kojeg znaju da upute uvrede poštenome svijetu.

Čitateljica tako javlja kako je baš danas jedna djevojka grubo zaustavljena povlačenjem za rukav, a nakon što je Romu odbila dati novac poslao ju je na mjesto iz kojeg je došla na ovaj svijet, da se pristojno izrazimo.

Radi li naša policija na sankcioniranju ovakvih delikta samo ljeti kada se prosjaci svih vrsta tjeraju ne samo s ulice, već dobivaju i progon iz grada, ili će i u ovo predbožićno doba pokušati osigurati red i sigurnost?

Nepoštivanja Zadra i njegovih građana već je stvarno dosta.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...