Cestitka_Uskrs

“Tolerantne puzzle” s Pašmana pobijedile na nacionalnom natječaju

Simona Ribić, Dina Štorić, Ena Dujmović, Maria Škontra, Natali Rudić i Tea Tomašević, učenice OŠ Vladimira Nazora u Neviđanima, osvojile su na državnom natjecanju „Oboji svijet šarenim bojama tolerancije“ nagradu za inovaciju “Tolerantne puzzle”. Natječaj je u rujnu raspisao Forum za slobodu odgoja, a 16. studenoga, u povodu Međunarodnog dana tolerancije, odabrani su najbolji radovi i dodijeljena priznanja. Učenice četvrtog razreda pašmanske škole članice su likovne skupine „Mašta radi svašta“, koju je pokrenula i vodi učiteljica Ivana Medić, pod čijim su mentorstvom napravile i nagrađeni rad, pišu Naši školji.

– Dobili smo obavijest da je naš rad odabran među 880 pristiglih radova iz 19 županija, a što su djeca osvojila, još uvijek ne znamo. Sljedeći tjedan stići će priznanja i, pretpostavljam, neka nagrada, kratko je prokomentirala učiteljica Ivana Medić, kojoj ovo nije prvi put da sa svojim učenicima pobjeđuje na nacionalnim natječajima.

Na natječaju nacionalnog projekta “Djeca medija” osvojili su drugo mjesto za video-uradak „Bila jednom sretna djevojčica“, bili su zapaženi i na natječaju „Volim mlijeko“, a radovi Lare Benić i Ane Blagdanić, prema izboru žirija, ušli su u završni izbor od ukupno 100 najboljih radova. Učenica Lara Benić dobila je i medalju za tekst o svom doživljaju kolede u Neviđanima na natječaju Hrvatska kulturna baština, a ove godine na nacionalnom natječaju Udruge ULUPUH „Moja ilustracija“ osvojili su grupnu nagradu za deset ilustracija teksta po vlastitom izboru.

Natječaj „Oboji svijet šarenim bojama tolerancije“ Forum za slobodu odgoja organizirao je sedmu godinu zaredom. U pristiglim radovima, koji su podijeljeni u deset kategorija, učenici su progovorili o toleranciji, jednakosti, nenasilju, važnosti uvažavanja i razumijevanja. Osnovna škola Vladimira Nazora iz Neviđana jedina je odgojno-obrazovna ustanova iz Zadarske županije koja je osvojila nagradu na natječaju „Oboji svijet šarenim bojama tolerancije“.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...