U ponedjeljak u Preku treća ovogodišnja akcija darivanja krvi

Društvo dobrovoljnih darivatelja krvi Preko, Crveni križ Zadar i Odjel za transfuziju Opće bolnice Zadar organiziraju u ponedjeljak, 21. studenoga treću ovogodišnju akciju darivanja krvi. Krv se može darovati u prostorijama POU Dom na žalu u Preku između 16 i 18 sati, pišu Naši školji.

DDK Preko jedan je od najaktivnijih lokalnih aktiva u Zadarskoj županiji, obzirom na broj stanovnika. Aktiv je dobro organiziran, uživa potporu općinske uprave, a tijekom prošle, 2015. godine ukupno su prikupili 70 doza krvi.

Aktiv DDK Preko osnovan je 1991. godine i godišnje organiziramo najmanje tri akcije darivanja krvi u Preku, u suradnji s Odjelom za transfuziju Opće bolnice Zadar i zadarskim ogrankom Crvenog križa. Posebno zahvaljujemo Općini Preko koja redovno financijski podupire naš rad. Pozivamo sve mještane naše općine, ali i goste da se odazovu ovoj akciji, a nakon darivanja svi su pozvani na večeru zahvalnosti u tavernu Joso, poručila je predsjednica aktiva DDK Preko Jelena Đuriš.

Posljednja ovogodišnja akcija darivanja krvi u Preku imat će i svečani karakter. Naime, članica preškog Aktiva Anka Kuštera primit će posebno priznanje za okruglih 55 darivanja krvi uručit će joj tajnik zadarskog Crvenog križa Branko Kolanović. Još troje otočana ove je godine primilo posebna priznanja za jubilarna darivanja – Milena Novoselić iz aktiva PB Ugljan za 55 darivanja, Loris Svorcina također iz ugljanskog aktiva za 50 darivanja, te Damir Franov iz aktiva DDK Kali za 50 darivanja dragocjene tekućine.

Podsjećamo, krv mogu darovati zdrave osobe od 18 do 65 godina starosti, muškarci mogu dati krv svaka tri mjeseca, a žene svaka četiri mjeseca.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...