Udruga Porat obilježava Svjetski dan borbe protiv AIDS-a i Mjesec borbe protiv ovisnosti; Predavanja, štandovi i iskustva ovisnika

Udruga Porat se i ove godine priključuje obilježavanju Svjetskog dana borbe protiv AIDS-a ( 1. prosinca) i Mjeseca borbe protiv ovisnosti (15. studenog do 15. prosinca).
U četvrtak 1. prosinca 2016. godine u Gradskoj knjižnici Zadar, s početkom u 10:00 sati, bit će postavljeni info štandovi, a na kojima će svoj rad i dosadašnja postignuća predstaviti Udruga apstinenata za pomoć pri resocijalizaciji Porat, Terapijska zajednica Mondo Nuovo i Terapijska zajednica Papa Ivan XXIII. Zainteresirani posjetitelji također će moći dobiti odgovore na sva pitanja koja ih zanimaju vezano uz problematiku ovisnosti, načine liječenja i ulaska u terapijske zajednice, resocijalizaciju liječenih ovisnika i slično.
Isti dan, u četvrtak 1. prosinca, s početkom u 13:00 sati u Multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice Zadar održat će se javno predavanje. Teme i izlagači na javnom predavanju bit će slijedeći:
Hepatitis C u ovisnika nekad i danas – Marija Pupić Bakrač dr. med. spec. epidemiologije iz Službe za prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti i mentalno zdravlje Zavoda za javno zdravstvo Zadar.
Iskustvo zajednice u liječenju hepatitisa C – Ivana Buterin Gluić, dipl. oec. iz Terapijske zajednice Mondo Nuovo.
Inovativni pristupi i programi u tretmanu i resocijalizaciji eksperimentatora, povremenih konzumenata i ovisnika – Zlatko Lovrić, dipl. socijalni radnik iz Terapijske zajednice Pape Ivana XXIII.

BIOGRAD copy

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...