“Volonterska ruka” i ove godine se dijeli istaknutim organizacijama i volonterima s područja Zadarske županije

Volonterski centar Zadar i ove godine objavljuje natječaj za dodjelu nagrada istaknutim volonterima i organizatorima volontiranja na području Zadarske županije.  Nagrada „Volonterska ruka“ se dodjeljuje organizacijama i volonterima koje doprinose  razvoju i promociji volonterstva.

Volonterski centar se ovim putem želi upoznati s radom volontera i organizacija koje organiziraju volontiranje na području naše županije, ali ujedno i potaknuti razvoj novih volonterskih akcija i programa. Vrednovanjem doprinosa pojedinca i organizacija doprinosi se afirmaciji volonterstva.

Želja nam je potaknuti da se organizacije što više usmjere ka volonterskom potencijalu te da se njihov rad i trud dosad, ali i u budućnosti cijeni i nagrađuje, pišu iz Volonterskog centra.

Dodjela nagrada će se održati 05. prosinca 2016.  godine povodom Međunarodnog dana volontera, a koja se odvija u sklopu projekta „Istakni se, volontiraj!“ odobrenog od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Na natječaj za dodjelu nagrade „Volonterska ruka“ mogu se prijaviti organizatori volontiranja odnosno udruge, zaklade i fundacije, ustanove i svaka druga pravna osoba iz čijeg osnivačkog akta proizlazi da nije osnovana s ciljem stjecanja dobiti (neprofitna pravna osoba). Prijaviti se dakle mogu neprofitne organizacije-organizatori volontiranja s područja Zadra i Zadarske županije.

Organizacije u priloženom obrascu mogu prijaviti same sebe ili mogu prijaviti druge organizacije za koje smatraju da su zaslužile nagradu za svoj razvoj i promociju volonterstva na području Zadra i Zadarskoj županiji.  Prijaviti se mogu dakle:

–          Organizacije koje u svoj rad uključuju volontere

–          Organizacije koje organiziraju volonterske akcije, humanitarne akcije, djeluju na području razvoja solidarnosti i humanosti te razvoju civilnog društva

–          Organizacije koje zadovoljavaju potrebe različitih potrebitih korisnika

–          Organizacije koje djeluju na području razvoja zajednice i aktivnosti za zajednicu

 

Nakon primitka svih nominacija Izborno povjerenstvo Volonterskog centra Zadar će izabrati organizaciju čije je djelovanje najviše doprinijelo razvoju volonterstva i uključivanju volontera u dosadašnjem radu.

Obavještavamo sve zainteresirane da obrasce za prijavu te upute za prijavitelje mogu pronaći na našoj web stranici www.vczd.org , te da ih potom ispunjene pošalju na našu e-mail adresu [email protected]  najkasnije do 27.11.2016. godine, zaključuju iz Volonterskog centra Zadar.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...