Zadarski glazbeni pupoljci; Koncert bivših učenika Glazbene škole Blagoje Bersa povodom Dana grada

U ponedjeljak 21. studenog nastavlja se Koncertna sezona Zadar i to prvim koncertom Zadarskog komornog orkestra. No ovaj koncert bit će nešto neobičniji nego inače. Naime, u povodu Dana grada Zadra zadarskim će gudačima dirigirati mladi zadarski dirigenti, a kao solisti nastupit će također zadarski glazbenici mlađe generacije.

Zadarski glazbeni pupoljci, kako su najavljeni u samom nazivu koncerta, svi odreda su bivši učenici zadarske Glazbene škole Blagoje Bersa i sadašnji ili bivši studenti Muzičke akademije u Zagrebu. To su Lovro Dobrijević, student 5. godine dirigiranja u klasi prof. Mladena Tarbuka, Barbara Kajin, studentica 4. godine dirigiranja u klasi istog profesora, Ivan Andrijević, student 5. godine klarineta u klasi prof. Milka Pravdića te violončelistica Paola Bralić koja je upravo ove godine diplomirala u klasi prof. Krešimira Lazara.

Lovro Dobrijević ravnat će izvedbom Mozartovog Divertimenta u B – duru te Introdukcijom, temom i varijacijama Gioachina Rossinija u kojima će solist biti Ivan Andrijević. Barbara Kajin dirigirat će drugim dijelom programa kada će se izvesti Antički plesovi i arije Ottorina Respighija i Andante cantabile Petra Iljiča Čajkovskog u kojemu će se kao solistica istaknuti Paola Bralić.

Svi mladi Zadrani koji će sudjelovati u realizaciji ovog koncerta nagrađivani su više puta te su svojim radom i kvalitetama izmamili pohvale nastavnika, sveučilišnih profesora i publike. Ovaj koncert bit će njihov debi sa Zadarskim komornim orkestrom i zaslužena prilika za nastup s glazbenicima i to u svečanoj prilici u povodu proslave Dana grada Zadra. Koncert započinje u 20 sati.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...