Zadranka Lada Vukić nagrađena za najbolji neobjavljeni roman

Žiri nagrade VBZ-a i Tisak medije je iznenadio i nagradu za najbolji neobjavljeni roman vrijednu 100.000 kuna dodijelio Ladi Vukić za rukopis “Specijalna potreba” i Ivici Ivaniševiću za rukopis “Knjiga žalbe”, piše Večernji.hr.

Oni su pravedno podijelili novčani iznos nagrade, ali je svatko od njih dobio skulpturu Ivice Propadala. U trinaest godina postojanja ove unosne književne nagrade jednom je već imala dva laureata, bili su to Jelena Marković i Marinko Koščec. Ivica Ivanišević novinar je i književnik koji je objavio niz knjiga, a Lada Vukić do sada nije objavljivala, ali je pisala kratke priče, pa ih je i slala na Večernjakov natječaj za kratku priču. Žiri je pojasnio da se nikako nije mogao odlučiti izmedju dva odlučna rukopisa i to nakon cjelodnevnog vijećanja pa je odlučio ravnopravno podijeliti nagradu.

I dok je Ivaniševićev roman duhovita humoreska o književnicima koju su narezidencijalnom boravku u Rumunjskoj, roman Lade Vukić dirljiva je posveta svoj djeci sa posebnim potrebama.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...