Zračna luka:”Umjesto 20 posto većeg prometa Ryanaira, slijedi smanjenje od 26 posto”

S obzirom na nedavna pisanja u medijima u svezi ugovaranja sezone 2017. s Ryanairom, a iz kojih se da zaključiti da su sredstva za promidžbu osigurana, kako bi javnost bila valjano upoznata o navedenom projektu, Zračna luka Zadar objavljuje priopćenje za medije:

Ryanair je početkom rujna 2016. Turističkoj zajednici Zadarske županije i Zračnoj luci Zadar dao ponudu za 20% povećanje prometa u sezoni 2017., te mogućnost uvođenja zimskih linija, što su lokalne vlasti i ministar turizma bezrezervno podržali te obećali financijsku potporu. Međutim, suprotno tome direktorica Turističke zajednice Zadarske županije Mihaela Kadija je takvu ponudu odbila i obavijestila Zračnu luku Zadar, kako još uvijek ne zna točan iznos sredstava kojima raspolaže TZZŽ za promidžbene usluge u 2017. Prema dosadašnjim saznanjima taj iznos je značajno manji i njime se može ugovoriti 26% manji promet u odnosu na 2016. godinu.

Posebno ističemo da u ovom projektu oglašavanja na web stranicama Ryanaira, Zračna luka Zadar nastupa kao opunomoćenik TZZŽ koja bi za potpisivanje ugovora trebala ZLZ izdati punomoć na ponuđeni iznos. Međutim, direktorica Mihaela Kadija ne želi izdati punomoć na ponuđeni iznos za 2017., dok joj lokalne vlasti i ministarstvo ne daju ovjerene garancije sa snagom ovršne isprave, što je presedan u dosadašnjoj praksi.

Dakle, ukoliko se hitno ne razriješi ova kompleksna situacija oko izdavanja punomoći izražavamo krajnju zabrinutost i neizvjesnost za budućnost projekta s Ryanairom. U konačnici umjesto 9 novih linija i 20% većeg prometa moglo bi se dogoditi smanjenje prometa od 26%. Dodatno napominjemo kako Zračna luka Zadar nema nikakvog utjecaja na daljnji tijek ugovaranja linija za 2017., te se ograđujemo od svih štetnih posljedica koje bi proizišle odbijanjem ponude Ryanaira.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...