Bivši arbanaški svećenik tvrdnjom kako je masturbacija štetna razbjesnio slušatelje HRT-ova radija

Don Ivan Šibalić, svećenik salezijanac koji je svoj put vjere započeo u Župi Gospe Loretske u Arbanasima, uzbudio je strasti slušatelja HRT-ova Radija Sljeme izjavom kako je masturbacija štetna, ne misleći pritom na fizičke nuspojave, već na spasenje duše.

Slažemo li se da se u ovom trenutku dobar dio onih koji me jutros slušate, ne slažete s tim da je masturbacija baš tako normalna i bezazlena? Ne govorim ovdje o čovječjem tijelu, govorim o duši. Jer štetu nanosimo kako tijelu, tako i savjesti. Pa mi nije jasno s kojim pravom liječnik školske medicine nameće djetetu 5. razreda osnovne škole da je pogrešno vjerovati, npr. da je masturbacija štetna. A njegovi roditelji možda baš vjeruju suprotno – da jest štetna i da vrijeđa savjest njihova djeteta. S kojim pravom?, izjavio je Šibalić u ranojutarnjoj emisiji HRT Radija Sljeme “Hvaljen Isus i Marija”.

HRT Radio Sljeme njegovu je izjavu prenio i na svoj službeni Facebook profil što je izazvalo salvu kritika upućenih kako Šibaliću tako i uredništvu radija.

“Niste normalni”, “Kler ne drka, on jebe” i slične izjave mogle su se pročitati u komentarima na objavu. Na iste HRT Radio Sljeme nije odgovorio.

Inače, don Šibalić postao je svekolikom pučanstvu po prvi puta poznat nakon što je sudjelovao u sklanjanju sudionika braniteljskog prosvjeda 28. svibnja prošle godine u crkvu Sv. Marka na istoimenom trgu u Zagrebu. Zbog toga, ali i zbog nekih drugih izjava u kratkom roku postao je jedan od medijski najeksponiranijih hrvatskih svećenika.

Davanje zaključka o posljednjoj izjavi, ovoj o masturbaciji, i njenom mjestu u javnom mediju plaćenom novcem svih poreznih obveznika, povjerit ćemo vama.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...