Danas će se odlučiti hoće li benkovačka sutkinja, uhićena zbog primanja mita, ostati u pritvoru

Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Splitu danas će odlučiti hoće li u splitskom zatvoru i dalje ostati 36-godišnja sutkinja Općinskog suda u Zadru, Stalna služba Benkovac, A. B. i 51-godišnja vlasnica agencije nekretninama iz Benkovačkog sela, G.A, koje su uhićene 3. studenog po nalogu USKOK-a.

Uhićene su negirale krivnju, a sudac istrage odredio im je zatvor u trajanju od 30 dana zbog opasnosti od utjecanja na svjedoke, dok je zahtjev USKOK-a da ih zadrži zbog mogućnosti ponavljanja kaznenog djela, odbacio.

Podsjetimo, USKOK je uhitio sutkinju zbog sumnje u primanje mita te zloupotrebu položaja i ovlasti. Uz sutkinju uhićena je poduzetnica koja je vodila agenciju za nekretnine iz Benkovca. Državno odvjetništvo već je prije od Državnog sudbenog vijeća zatražilo da se sutkinji ukine imunitet, a nakon što su pribavili odobrenje, krenuli su u akciju.

“Posao” između sutkinje i poduzetnice trajao je od veljače do studenog ove godine.

“Tako je I. okr., nakon što joj je II. okr. predala dokumentaciju stranke kojom raspolaže, kao i dokumentaciju potrebnu za pokretanje sudskog postupka koju je II. okr. pribavljala po uputi I. okr., sačinjavala tužbe i prijedloge za pokretanje pojedinačnog ispravnog postupka po kojima je kasnije kao uredujući sudac donosila odluke. Potom je I. okr. osiguravala da predmeti na temelju tako predane dokumentacije njoj budu dodijeljeni u rad te je u istima, posredstvom II. okr., davala usmene i pisane upute za stranke i svjedoke kako će svjedočiti i što će ih pitati. Zatim je, sukladno dogovoru, zakazivala rasprave i donosila odluke za što je od II. okr. preuzela najmanje 25.300,00 kuna i 150 eura”, naveo je USKOK.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...