Danijel Subašić u deset najboljih vratara liga “petice”!

Argentinski majstor Lionel Messi najefikasniji je igrač u ligama ‘petice’ tijekom 2016. godine, dok je najučinkovitiji vratar bio Slovenac Jan Oblak iz Atletico Madrida. Među deset najboljih vratara nalazi se i hrvatski reprezentativac Danijel Subašić na devetom mjestu.

Messi je tijekom 2016. zabio 51 pogodak za Barcelonu u isto toliko nastupa, te dodao još osam golova u 11 nastupa u dresu ‘Gauča’.

Na drugom mjestu je njegov klupski suigrač Luis Suarez koji je u 49 nastupa za Barcu zabio 48 golova, te još tri za urugvajsku reprezentaciju. Portugalac Cristiano Ronaldo je treći sa 42 pogotka za Real u 44 nastupa tijekom ove godine, dok je u reprezentaciji zabio 13 golova u 13 nastupa.

Top 5 najefikasnijih igrača u ligama ‘petice’ tijekom ove godine zatvaraju Šveđanin Zlatan Ibrahimović koji je za PSG i Manchester United zabio 39, te Urugvajac Edison Cavani koji je za PSG postigao 34 gola.

Međutim, do konca godine Manchester United i Manchester City imaju po još dvije utakmice, pa Ibrahimović i napadač Cityja Sergio Aguero, koji se nalazi na osmom mjestu, mogu popraviti svoju statistiku.

Među 10 najefikasnijih napadača u Premiershipu, Primeri, Bundesligi, Serie A i le Championnatu nalazi se pet Južnoamerikanaca, četiri europska i jedan afrički nogometaš. Najviše predstavnika u TOP 10 igra u Primeri, trojica, a po dvojica igraju u Premiershipu i Bundesligi.

Listu vratara predvodi Slovenac Jan Oblak koji ove godine u dresu Atletico Madrida u čak 29 utakmica nije primio pogodak.

‘Jedinica’ talijanskog prvaka Juventusa Gianluigi Buffon nalazi se na drugom mjestu sa 22 susreta bez primljenog gola, a treći je Manuel Neuer koji je na vratima Bayerna bio nesavladan u 21 utakmicu.

Vratar hrvatske reprezentacije Danijel Subašić nalazi se na devetom mjestu nakon što u 16 utakmica u dresu Monaca tijekom 2016. nije primio pogodak.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...