BEZ UTJECAJA NA OKUS

Dobra vijest za ljubitelje slatkog: Nestle smanjuje udio šećera u čokoladi!

Arhiva, ilustracija

Švicarski konditorski div Nestle tvrdi kako je otkrio način kako drastično srezati količinu šećera u svojim proizvodima bez da to utječe na njihov okus.

Tvrtkini znanstvenici navodno su otkrili način kako drugačije strukturirati šećer, tako da za postizanje istog okusa koriste 40% manje.

Nestle će patentirati novi proizvodni proces, te će početi koristiti novi šećer u 2018. godini.

Šef odjela tehnologije u Nestleu Stefan Catsicas izjavio je kako se radi o ‘istinski prijelomnom otkriću’.

Njegovi znanstvenici promijenili su strukturu šećera tako da se brže rastapa, što zavarava osjetiljne pupoljke na jeziku i ostavlja dojam da je proizvod slađi nego što uistinu jest, piše Jutarnji list.

Ostavi komentar koristeći Facebook



Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar