Dobro se držati ovih 5 savjeta koji vam doslovno mogu spasiti kožu tijekom zime

Više nije dovoljno lice namazati laganom kremicom i gotovi ste. Vjetar, hladnoća, ali i suhi zrak od grijanja posebno su grubi za najveći organ na našem tijelu – kožu. Kada govorimo o njezi lica i tijela, zima je nešto zahtjevnija od ljeta jer više nije dovoljno lice namazati laganom kremicom i gotovi ste.

Iako previše koraka u njezi zna biti naporno, koža će vam biti itekako zahvalna jer s dolaskom proljeća nećete morati oporavljati suhu i nadraženu kožu.

Jordana Mattioli, facijalistica iz New Yorka, za Bustle je otkrila 5 top savjeta kako kožu po zimi dovoljno hidratizirati i zaštititi je od oštre hladnoće ako puno vremena provodite vani u ovo doba godine.

1. Zaparite kupaonicu

Dugo tuširanje vrućom vodom itekako je primamljivo nakon dolaska s hladnoće, ali nije dobro za vašu kožu. Kako biste kupaonicu zagrijali bez da pretjerate u tome, Mattioli savjetuje da prvo pričekajte da se temperatura vašeg tijela prilagodi toplijem okruženju.

Isto tako preporučuje da zaparite kupaonicu za ugodnije tuširanje, a ovako nećete morati koristiti previše vruće vode kako biste se zagrijali.

2. Kupite ovlaživač zraka

Posebno je koristan zimi kada svi zagrijavamo domove, a pretjerano suhi zrak isušuje kožu. Ovo posebno vrijedi za noćne sate jer će vam pomoći da se ne budite suhog nosa i grla.

3. Hidratizirajte kožu

Nakon što ste s eotuširali, važno je odmah nanijeti hidratantni losion ili ulje da ‘zaključate’ vlagu u koži i tako je spasite od suhoće. Radite ovo na dnevnoj bazi i primijetit ćete kako vam je koža meka, glatka i bez perutavih dijelova.

4. Okrenite se noćnim tretmanima

Koža se najviše obnavlja tijekom noći pa ju je prije spavanja dobro počastiti masnijim kremama i balzamima koje ćete nanijeti na sva kritična područja – pete, laktove, usne, koljena i ruke. Evo primjera: nanesite bogatu količinu maslaca za stopala, koncentrirajući se na pete, navucite čarape i legnite spavati. Ujutro nećete moći vjerovati koliko su vam pete meke.

5. Lakše s pilingom

Iako je eksfolijacija potrebna i zimi, s njom ne valja pretjerivati upravo zbog rizika od isušivanja. Zato su preko zime najbolji enzimski pilinzi koji na nježan način uklanjaju mrtve stanice, a koži pružaju mekaoću i zdravi sjaj, piše Net.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...