Donald Trump zna sve tajne Nikole Tesle?

Mlijarder Donald Trump, potpuno neočekivani pobjednik američkih predsjedničkih izbora možda je i jedini čovjek na svijetu koji zna sve tajne Nikole Tesle.

Kako piše ugledni New Yorker, Trumpov stric bio je na čelu komisije FBI-a koja je istraživala zaplijenjene dokumente nakon smrti jednog od najvećih znanstvenika 19. i 20. stoljeća. Tesla je preminuo početkom siječnja 1943. godine i svu njegovu imovinu zaplijenio je FBI. Tri tjedna kasnije, stručna grupa pregledala je sve te dokumente, a na čelu je bio John G. Trump, stric budućeg predsjednika SAD-a. Bio je inženjer i fizičar, a sam Donald često je spominjao slavnog strica, piše Express.

“Stric mi je često pričao o nuklearnom ratu prije nego je i postao nuklearni”, govorio je Donald.

Najveća briga FBI-a bio je strah da je Tesla razvio neko moćno oružje koje bi saveznici mogli iskoristi. Službeno, istraga nije polučila bitnije rezultate, a John G. Trump je napisao: “Razmišljanja i radovi Nikole Tesle, barem posljednjih petnaestak godina, primarno su filozofske prirode i ne sadrže nove djelotvorne metode ili primjenjiva istraživanja”.

Tek šest mjeseci nakon smrti slavnog znanstvenika proveden je filadelfijski eksperiment, a neki teoretičari kažu da je to dokaz da je u Teslinim dokumentima bilo nešto više od običnog “filozofiranja”. Vrte se priče da je jedan ratni brod američke mornarice nestao ili je postao potpuno nevidljiv, ovisi koga pitate. Mornarica desetljećima tvrdi da se eksperiment nikad nije dogodio te da su sve te priče samo plod hiperproduktivne mašte teoretičara zavjera.

Donaldov stric prvi je pročitao Tesline bilješke i postavlja se pitanje koliko je tih informacija prenio samom Donaldu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...