Donosimo 6 koraka kako preboljeti prekid veze

Izgubiti osobu za koju ste mislila da je ona prava za vas nije lako. Elite Daily zato je podijelio svojih 6 koraka kako preboljeti osobu za koju ste mislila da je vaša srodna duša.

1. Suočavanje s istinom

“Ponašala sam se zaista neprimjereno, išla ga zavoditi, podilaziti mu, pokušala mu stvoriti osjećaj grižnje savjesti. Rekla sam mu sve što mislim i koliko ga volim te koliko me povrijedio. Vjerovala sam da je voljeti osobu dovoljno da budete zajedno. Nisam najponosnija na ovo razdoblje, ali nisam ostavila ništa neizrečeno. Pokušala sam i rekla sve što mislim pa neću za time žaliti”, kaže djevojka.

2. Pokušaj prijateljstva

“Dugo smo bili prijatelji pa smo pokušali sačuvati naše prijateljstvo. Ali, to je bilo vrlo teško. Druženja bi završila u suzama ili romansi, ponadala sam se da ćemo uspjeti riješiti stvari, ali nije potrajalo”, rekla je.

3. Slomljeno srce

“Prekid ove veze najviše me povrijedio. Plakala sam jer sam shvatila da sam izgubila prijatelja i ljubavnika. Izgubila sam budućnost koju sam pokušala graditi sve te godine. Nisam mogla spavati ili jesti Sve što sam naučila o ljubavi palo je u vodu, ali morala sam izdržati”,- objasnila je.

4. Prestanite se nadati

“Rekla sam mu da me ne posjećuje i ne šalje poruke, obrisala sam njegov broj i profil s društvenih mreža. Osjećala sam olakšanje jer sam trošila puno vremena gledajući po internetu što sve radi. Prekid komunikacije dosta mi je pomogao”, priznaje djevojka.

5. Izbjegavanje

Prestala sam odlaziti na mjesta gdje ga mogu sresti. Maknula sam sve zajedničke fotografije i uspomene iz stana. Planirajte izlaske s prijateljima, pokušajte se zabaviti i skrenuti pažnju na druge stvari. Izbjegavanje je teško, i ponekad sam ga se sjetila, ali naučila sam da mogu biti sretna i zabavljati se i bez njega”, poručila je.

6. Krenite dalje

“Morate nastavite dalje sami, što je teško ako niste spremni. Možda ćete morati ponoviti stvari s ove liste nekoliko puta. Pokušati ‘uloviti’ osobu koja vam je toliko značila vrlo je bolno. Nisam željela da otiđe ili da nismo zajedno. Borila sam se s time neko vrijeme, ali nakon što sam prošle sve spomenute faze, napokon me sve prestalo pogađati”, zaključuje djevojka koja je uspjela preboljeti prekid veze, piše Večernji list.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...