Fotogalerija: Kalelarga puna ko’ šipak, po’ grada došlo na Belana

Nakon spektakularnog otvaranja „Adventa u Zadru“ kada je na tisuće Zadrana pohodilo Trg Petra Zoranića, Trg pet bunara i cijelu Kalelargu kao u ljetnoj špici, današnji program ponovno je ponudio blagdanski šušur i obilje sjajne zabave.

Drugu adventsku svijeću u 18 sati u crkvi sv. Šime zapalila je rektorica Sveučilišta u Zadru prof. dr. sc. Dijana Vican, a misu je uz nastup crkvenih zborova i sudjelovanje župa, zajednica i župnih zborova Relja, Stanovi i Bili brig – predvodio generalni vikar Zadarske nadbiskupije mons. Josip Lenkić.

Napokon, od 20 sati ponovno na krcatom Trgu Petra Zoranića na svoje su došli svi ljubitelji neuništivog kantautora Nene Belana koji je po tko zna koji put održao sjajan koncert! Pored prepoznatljivog Belanovog zvuka, Zadrani su uživali i u gastro ponudi na kućicama na kojima je bilo svega: fritula, slatkiša, kobasica, kuhanog vina, čaja s rumom, kave… Opet su u điru punom Kalelargom šetača, roditelja s djecom i mladih bili i „Zimski vrtovi“, kao i popularno klizalište na poznatoj lokaciji ispred Foruma.

Danas, u nedjelju, program „Adventa u Zadru“ kreće već od 11:15 sati na Trgu Petra Zoranića gdje se može poslušati Gradska glazba, a od 12:15 sati ne propustite pogledati predstavu mega popularnih likova iz ruske animirane serije Maša i medvjed: „Ljubav i sreća zauvijek“’.

Riječ je o promociji dječjeg novogodišnjeg dočeka koji će se održati na Višnjiku 18. prosinca u 18.00 sati. Zabavni dječji program plesnog karaktera uz originalne likove u kostimima prigoda je za upoznavanjem nestašne Maše i mede Miška na zadarskom Adventu!

Od 18 sati na plesna škola „Zara“ izvodit će sve popularniji zumba dance uz egzotične latino ritmove, pa nema bolje pozivnice od nastavka druženja na Trgu Petra Zoranića. Nastupaju profesionalni plesači zumbe Meri i Emmanuel s daškom spektakla iz Dominikanske Republike.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...