Kalmeta opet siguran? Povjerenstvo za sprječavanje sukoba interesa neće istraživati navodne milijune u RBA

Jutros je sjednicu održalo Povjerenstvo za sprečavanje sukoba interesa, na čijem se planu i programu, između ostalih točaka, našla i ona koja tereti zadarskog gradonačelnika Božidara Kalmetu.

Riječ je, naime, o predmetu P-194/16 u kojem je još aktualan dužnosnik u funkciji gradonačelnika Zadra optužen da ima tajne računa kod RBA Grupe i to u iznosu većem od 4 milijuna eura.

Kako je rečeno na sjednici spomenutog Povjerenstva, ono prema odluci Ustavnog suda nema instrumenta kojima bi zatražilo dokaze od RBA Grupe izvan Hrvatske je li navedeno točno ili nije, pa se sukladno tome i ne može pokrenuti postupak protiv Kalmete.

No, jasno je dano do znanja da će ovo Povjerenstvo u slučaju da istragu o istim milijunima pokrene neka druga državna institucija, popust USKOK-a, i Povjerenstvo pokrenuti postupak jer će tada baratati informacijama koje će im proslijediti spomenuti USKOK.

Ima li Kalmeta u Austrijskoj RBA ili nekog drugoj banci uistinu ušteđevinu od 4 milijuna eura i kako je ona stečena, možda će zauvijek ostati tajna s obzirom na nedostižnost nekim hrvatskim institucijama, povjerenstvima, odborima i sličnim grupacijama.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...