Makedonsko kulturno društvo “Biljana” – Zadar i Likovna udruga Art Forum prezentiraju umjetničku sinergiju

Javnosti grada Zadra u izložbenom prostoru znanstvene knjižnice, predstavlja se multimedijalnim programom MAKEDONSKO KULTURNO DRUŠTVO – „BILJANA“ – ZADAR i LU ART-FORUM-ZADAR, promovirajući umjetnost kao jedan od najuzvišenijih oblika ljudske komunikacije.
Riječ je o svojevrsnoj prezentaciji umjetničkih sinergija putem različitih umjetničkih medija. Istinska umjetnost zrači unutrašnjom harmonijom i život čini plemenitijim, ispunjavajući životni prostor imanentnom fluidnošću, nudeći dublji smisao ljudskoj egzistenciji.
Ujedno kao najsuptilniji oblik ljudskog djelovanja nameće se umjetniku kreatoru kao medij istraživanja onih posebnih povezanosti geometrijski savršenih suodnosa i estetične uzvišenosti koja prepoznaje onu humanu notu koja zrači posebnom harmonijom.
Svijet umjetničkih kreacija, upućuje na mogućnosti ustrajnog propitivanja i iznalaženja novih stvaralačkih puteva, te na osobit način upućuju na potrebu promocije multikulturalnosti kao poželjnog modela, utemeljenog na uvažavanju općih civilizacijskih vrijednosti.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...