Najbolji restorani zadarskog Adventa – Stipe; Restoran s oznakom izvrsnosti i potpisom vremena!

Elegantno i diskretno uronjen u malu uličicu u samom centru Poluotoka, na pola puta od Četiri kantuna prema zgradi Općinskog i Županijskog suda, već treću generaciju vlasnika živi jedan od cjenjenijih zadarskih restorana – „Stipe“. Posao je pokrenut još 1968. godine s imenom „Tri ferala“, potom je restoran postao „Šime“, a od 1983. kada ga je preuzeo poduzetni Stipe Knežević do danas poznat je kao – „Stipe“. Njegova opća prepoznatljivost – osim imena, tradicije i potpisa vremena – sadržana je i na naljepnici koja krasi ulazna vrata: restoran je nositelj A certifikata za izvrsnost!

A to je više nego dobra preporuka za sve njegove goste, pogotovo u vrijeme „Adventa u Zadru“ i projekta „Đir po gradu“ koji su najbolje zadarske restorane približili svim ljubiteljima dobre spize.

Cijena od 60 kuna za tri slijeda zaista nije visoka i pristupačna je svima. Nudimo juhu, riblji ili mesni meni po izboru i kolač za desert, kaže Knežević opisujući standardnu dnevnu i tjednu ponudu iz prigodnog menija. U tu cijenu uključena je riblja juha s lignjama uz prilog i tiramisuom, ili goveđa juha s dalmatinskom pašticadom i tiramisuom, odnosno girice, srdele, kotleti, naravni, ili bilo što drugo što Knežević dnevno nabavi, a kuhari „Stipe“ tog dana spreme svježe. Meni je klasičan, baš kao što i restoran odiše nenametljivošću i šarmom iznimno dobre kuhinje.

Naravno, nije riječ o slučaju. Knežević je potpredsjednik Udruge restoratera hrvatske, član Turističkog vijeća Turističke zajednice Zadarske županije, predsjednik Obrtničke komore Zadarske županije i potpredsjednik Hrvatske obrtničke komore, a nekad je bio i predsjednik Nadzornog odbora zadarske Turističke zajednice. Jednom riječju – čovjek koji prepoznaje turističke i gastro trendove.

Restorani na Poluotoku danas moraju imati ponudu svega – mesa, ribe, špageta, pizza, rižota – kako bi mogli zadovoljiti goste. To nije uvijek lako, jer i osoblje mora biti maksimalno educirano za kvalitetnu pripremu najrazličitije hrane. Mi smo prepoznati po gotovim jelima – tripicama, pašticadi, srdelama, giricama ili gavunima, ali imamo i neke svoje posebnosti, kaže Knežević ističući delikatesnu čičvardu sa sipom.

Restoran „Stipe“ svoju dnevnu ponudu s tri slijeda po cijeni od 60 kuna ima cijeli dan do kraja projekta „Đir po gradu“, ali kako bi zadovoljili potrebe što većeg broja ljudi ta će ponuda ostati do proljeća.

Advent u Zadru je izvanredan!

Svi žive za Advent u Zadru! Grad Zadar, Turistička zajednica, Udruženje obrtnika, Obrtnička i Gospodarska komora; dakle sve institucije koje participiraju u vođenju Grada i turističkih aktivnosti. Kada se tako postave stvari uspjeh ne može izostati, a ovaj je Advent zaista izvanredan, ponosno ističe Stipe Knežević razloge zbog kojih je ovogodišnja adventsko-novogodišnja manifestacija prepoznata kao uspješna, sadržajna i iznimno posjećena kao događaj.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...