Najpoznatija party droga: Ecstasy uskoro u Hrvatskim ljekarnama kao lijek za PTSP?!

Manje od četiri godine trebat će da se najpopularnija “party droga” Ecstasy nađe na policama domaćih ljekarni. To će, naime, biti posljedica dokazivanja njenog djelovanja u borbi protiv simptoma PTSP-a, doznaje se iz priopćenja Američke Agencije za hranu i lijekove.

Oni su ovaj tjedan odobrili treću i konačnu fazu testiranja kliničkog testiranja supstance prema vrlo visokim kriterijima ispitivanja prije nego se lijek uvrsti na listu dozvoljenih.

Na testiranjima u kojima je sudjelovalo 20 pacijenata njih čak 83 posto prestalo je pokazivati znakove PTSP-a već nakon dva mjeseca nakon prestanka terapije supstancom n-metil-3,4-metilendiksiameftaminom.

Vrlo važan zaključak istraživanja je i kontrola spomenutih sudionika ispitivanja nakon četiri godine – većina ih je i dalje bila bez simptoma.

Dodajmo ovome kako je i nakon gore spomenutih istraživanja na 20 osoba, provedeno još niz istraživanja na ukupnom uzorku od 138 osoba, koje nisu reagirali na druge metode liječenja, a pokazali su pozitivne reakcije na terapiju supstancom koja se nalazi u Ecstasyju.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...