Od Nove godine svima jedinstveni račun za struju

‘Sukladno Zakonu o tržištu električne energije, od 1. siječnja 2017. svi aktivni opskrbljivači električnom energijom u Republici Hrvatskoj pa tako i RWE Energija izdavat će objedinjeni račun za opskrbu električnom energijom i trošak distribucije (mrežarinu). Nakon objedinjenja računa, mrežarina će se plaćati zajedno s opskrbom, na uplatnici opskrbljivača’, priopćeno je iz RWE Energije, piše N1.

Važno je naglasiti da HEP ODS i dalje ostaje distributer te je nadležan za očitanje brojila i otklanjanje svih problema u mrežnom sustavu. Građani koji električnu energiju kupuju od tržišnih opskrbljivača, a njih je u Hrvatskoj gotovo 200 tisuća, zbog objedinjavanja računa neće imati nikakvih dodatnih troškova, a cjenik opskrbe i distribucije neće se mijenjati.

„Uvođenje jedinstvenog računa velik je korak ka stvaranju potpuno otvorenog tržišta električne energije u Hrvatskoj, sukladno europskim direktivama, a u korist krajnjih kupaca koji s tržišnim opskrbljivačima ostvaruju značajne uštede. Ovaj smo trenutak željno iščekivali posljednje tri i pol godine otkako je počela liberalizacija tržišta. Naime, postojanje dvaju računa dosad je bio ključni razlog za otkazivanje velikog broja ugovora korisnika koji su se odlučili vratiti na univerzalnu uslugu, iako je ona skuplja od naše, što nam je otežavalo poslovanje. Zadovoljni smo što je i taj problem napokon riješen, u korist svih naših korisnika“, kazao je Zoran Miliša, predsjednik Uprave RWE Energije.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...