Od ove namirnice obnavlja se kosa, uklanjaju miteseri, omekšava koža…

Možda nije vaš prvi odabir kada je riječ o hrani, ali o češnjaku biste svakako trebali razmisliti kao o sastojku beauty tretmana. Da, možda zvuči nevjerojatno, ali već tisućama godina češnjak se koristi kako bi donio dobrobit svim aspektima našega života, pa tako i – ljepoti.

Ako imate problema sa slabom kosom i noktima, bradavicama, proširenim porama ili aknama, možda biste pomoć trebali potražiti u jednoj, kada je ljepota u pitanju, relativno nepoznatoj namirnici – češnjaku. Za vas donosimo nekoliko najzanimljivijih beauty savjeta s češnjakom u glavnoj ulozi.

Kosa
Već se godinama češnjak upotrebljava kao prirodni tretman za sprječavanje opadanja kose. Utrljavajte ulje češnjaka u svoje vlasište par puta tjedno i vidjet ćete kako će se kroz kratko vrijeme vaša kosa početi obnavljati. Isto tako, ukoliko imate problema s peruti, češnjak će zbog svojih antibakterijskih i antigljivičnih svojstava spriječiti svrbež vlasišta prouzrokovan ovom neugodnom pojavom.

Uklanja mitesere i omekšava kožu
Pojava mitesera jedna je od beauty boljki za koju nam se čini da će se uvijek iznova pojavljivati. Međutim, češnjak vam u tome može pomoći. Sve što trebate je uzeti režanj češnjaka, izdrobiti ga i nježno utrljati na područje s miteserima. Također, jedna od tajni lijepe kože zasigurno je nježost i podatnost. Kako biste postigli ili očuvali nježnost svoje kože, ne ustručavajte se koristiti češnjak koji će vam zbog alicina u sebi i više nego pomoći.

Recite zbogom kožnim bradavicama
Istraživanja su pokazala da češnjak, koji je topiv u masti, isušuje bradavice i rezultira njihovim nestankom u roku od dva tjedna.

Rješava vas strija
Obično možete koristiti češnjakovo ulje, ali ako ga nemate, efikasan lijek za strije bit će i mješavina isjeckanoga češnjaka u bilo kojem jestivom ulju. Naime, sumpor koji je prisutan u češnjaku, u kombinaciji vitamina B koji se nalazi u vašoj koži, povećat će njezinu elastičnost zbog čega će strije postati prošlost, piše Ordinacija.hr.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...