Cestitka_Uskrs

Održano zimsko Županijsko natjecanje u plivanju; Nastupilo 350 djece iz 3 kluba i čak 220 plivača “Zadra”

Nedjelja 4. prosinca zabilježena je u kalendaru po pravom festivalu plivanja plivača i plivačica iz naše županije. Na održanom zimskom Županijskom natjecanju na bazenu Višnjik u organizaciji PK Zadar u odličnoj atmosferi plivali su natjecatelji iz naše županije, ukupno oko 350 plivača. Klubovi koji su sudjelovali na natjecanju su PK Dupin Biograd, PK Zadar i PK Jadera a ono što su uspjeli je dokazati da plivanje u našoj Županiji ima ogroman potencijal kako po rezultatima tako i po sve većem broju djece koja traže svoje mjesto u ovom zahtjevnom ali i prelijepom sportu.

U prvom dijelu natjecanja u četiri discipline  (50 m slobodno, 5o m leđno, 50 m prsno i 5o m leptir), svoje rezultate su plivali stariji plivači i plivačice a u drugom dijelu ovog natjecanja nastupili su najmlađi u svojim disciplinama (25 m noge slobodno s daskom, 25 m slobodno, 25 m leđno, 25 m prsno i 25 m leptir).
Kao i uvijek na ovom natjecanju bili su najbrojniji plivaći „Zadra“ i to oni najmlađi a u tom dijelu natjecanja najbrojnija je i publika pa je to ujedno i navijački najglasniji dio natjecanja što svakako doprinosi veselom ozračju cijelog natjecanja, te stoga ne čudi da su najmlađi na svom bazenu uz svoju navijačku publiku isplivali na samo dobre rezultate već i veliki broj odličja..

Za PK Zadar natjecalo se ukupno 210  natjecatelja a isplivano je više od 110 odličja, svi su se trudili osvojiti što bolje rezultate, od natjecatelja koji su isplivali odličja, iako ih je veliki broj treba spomenuti: Katja Čizmin, Lea Matešić, Petra Rudić, Nika Kotlar, Mia Klasić, Dina Tot,Dina Volarević, Marcela Lovrović, Dunja Krpina, Margarita Colić, Nikita Baraba, Nikka Sipina, Karla Kovačević,Lucija Klasić,Ivana Kovačević, Vita Veršić, Lea Joković, Karla Sorić, Barbara Čustić, Andrea Anna Milin, Lucija Mijolović, Iva Šimurina, Klara Rakvin, Korina Miletić, Mara Šestan, Lucija Dukić, Nikolina Dukić, Lucija Klasić, Karla Mužanović, Nina Ivoš, Melinda Šunjić, Mareta Štulina, Ana Kovačević, Lara Katačić, Zara Medanić, Zrna Šijaković, Katarina Kozulić, Nera Jurčević, Andrea Uhoda, Lori Sutlović, Antea Grgin, Mia Šarić, Bernarda Petešić, Marko Radović, Ivan Šango, David Radeka, Sven Nemarić, Mateo Čirjak, Ivan Pavić, Božo Puhalović, Josip Vranjković, Erik Perović, Jakov Lonić, Stipe Medić, Roko Šango, Leon Rupnik-Buterin, Adrian Šaponja, Vice Ražov, Bartol Denković Kraljev, Petar Jukić, Lovre Dellavia, Šimun Juričević, Ivan Puhalović, Mikula Babić, Filip Župan, Rino Milinković, Noel Šerbek, Luka Gabrijel Ninčević, David Štulina, Mihael Nimac, Luka Čikarela, Anđelo Kovačević, Lorenc Bekeffy, Mihovil Omelić, Antonio Kamber, Karlo Vidučić, Dominik Nimac, Paulo Sinovčić, Luka Lovrinović i Teo Škarpona. Domaćin natjecanja, PK Zadar , posebno je ponosan na nastupe plivača iz programa Sreća u vodi; riječ je o djeci i mladima s poteškoćama u razvoju; u ovom programu trenira 19 djece sa trenerom Zadra, prof. Nikolom Dekovićem a svi koji su nastupili na Županijskom natjecanju popraćeni su glasnim pljeskom i podrškom publike.

Bilo je ovo još jedno u nizu dobrih natjecanja u ovoj sezoni, puno odličnih rezultata i veliki broj odličja za naše natjecatelje. Čestitke i trenerima jer uz njihov rad i uz ovakve rezultate ne treba biti zabrinut za budućnost kluba.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...