Papina čestitka: “Božić je postao talac komercijalnog svijeta, moramo ga osloboditi”

Papa je uputio božićnu poruku tisućama ljudi okupljenih u bazilici Svetog Petra.

Papa Franjo u subotu je ustvrdio kako je Božić postao “talac” blještavog materijalizma koji gura Boga u sjenu i zasljepljuje mnoge tako da ne vide one potrebite, gladne, migrante i umorne od rata.

Papa je uveo više od 1,2 milijarde Katolika u Božić po četvrti put od kada je 2013. godine izabran za poglavara katoličke crkve.

Krhkost novorođenčeta

“Ako želimo na pravi način slaviti Božić, moramo prihvatiti krhku jednostavnost tog malog novorođenčeta, blagost mjesta na kojem je ležao i nježost njegovih povoja. Tamo je Bog”, rekao je Papa u bazilici Svetog Petra gdje je misi, kako javlja Reuters, bilo nazočno oko deset tisuća ljudi, kao i deseci kardinala i biskupa.

Papa je poručio kako se mnoge u bogatom svijetu mora podsjećati na poruku Božića – poniznost, jednostavnost i tajanstvenost.

Isusa su mnogi odbacili

“Isusa kad se rodio mnogi su odbacili a mnogi su ga prihvatili s ravnodušnošću”, podsjetio je Papa. “I danas postoji ravnodušnost, kada Božić po stane gozba gdje smo mi sami protagonisti, umjesto Isusa. Kada svjetlo komercijalizma prekrije božje svjetlo, kada samo zabrinuti za darove a hladni prema onima koji su marginalizirani. Zato moramo osloboditi Božić koji je postao talac takvog svijeta”, poručio je Papa a prenosi Net.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...