Partnerstvo Facebooka, Youtubea, Twittera i Microsofta

Facebook, Microsoft, Twitter i YouTube (podružnica Googlea) objavili su u ponedjeljak da su formirali partnerstvo na svjetskoj razini kako bi brže identificirali “teroristički sadržaj” na svojim platformama i spriječili njegovo širenje, piše N1.

Četiri američka tehnološka diva namjeravaju osnovati zajedničku bazu podataka s “digitalnim otiscima” propagandnih fotografija i video snimki za regrutiranje terorista na svojim platformama.

“Dijeleći međusobno te informacije, možemo iskoristiti (te digitalne otiske) kako bismo lakše identificirali potencijalno teroristički sadržaj na našim javnim platformama”, objašnjavaju u zajedničkoj izjavi.

Nijedna poruka neće ipak biti povučena niti blokirana automatski: svaka tvrtka prethodno će samostalno procijeniti krši li identificirani sadržaj njezina pravila.

Svaka će također samostalno donositi odluke o fotografijama i video sadržaju koje budu unosile u zajedničku bazu podataka.

Počet će s “najekstremnijim i najočitijim” fotografijama i video snimkama koje krše pravila svih četiriju tvrtki.

Inicijativa je objavljena nakon što su SAD, Europska komisija i niz država zadnjih mjeseci više puta pozvali društvene mreže da intenziviraju borbu protiv terorističke propagande na internetu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...