Perić predstavila Proračun u ime Kluba, Glasovac: “Gospođo Perić, sažaljevam se nad vama!”

Nakon što je u ime Kluba HDZ-a u Sabornici Grozdana Perić predstavila i obranila Proračun Vlade RH, na nož ju je dočekala SDP-ovka Sabina Glasovac.

Kolegice Perić, u vašoj prvoj rečenici iskazali ste tezu kako ste prezadovoljni što ste stvorili ovakav Proračun. Kada sam to čula nisam znala bi li bila zgrožena licemjerjem ili začuđena promjenom stava. No nakon što sam promislila, osjetila sam sažaljenje jer vam nije lako, kazala je Glasovac.

Vi ste dugo godina bili pročelnica za financije u Gradu Zadru, vodili ste na neki način i financije u samoj Zadarskoj županiji, a danas ste kao osoba lojalna stranci dovedena u situaciju da branite proračun koji je lokalnim jedinicama uzeo 2 milijarde kuna, te koji po džepu opalio ugostitelja za milijardu kuna. Znate i sama da upravo ugostitelji u Zadru pokreću razvoj grada. Upravo ste vi i tadašnji gradonačelnik Vrančić 22. ožujka 2012. godine uralili kako uvodite prirez zbog SDP-a i HNS-a. Tada ste vikali kako se ugrozila lokalna uprava, a danas upravo vi branite takve postupke. Ne samo da ih branite, vi im plješćete. To je žalosno i tužno, dodala je Glasovac.

Od vas sam očekivala da progovorite o nekim stvarima, bez obzira na to što ste govorili ispred Kluba. Očekujem da progovorite o obeštećenju Sveučilišta, sredstvima za Mocire, za školu na Pagu. Očekujem da govorite i o Gaženici o kojoj niste rekli ni “A”, zaključila je Glasovac.

Riječ je ubrzo preuzela donedavna pročelnica gradskih financija i odgovorila na prozivke Glasovac.

Ne morate me žaliti, ja to ni ne očekujem. Dapače, uvijek smo se mi kao stranka i ja osobno nosili s problemima. Grad je te 2012. godine bio oštećen za 25 milijuna kuna i ničime to nije značajno nadomješteno. Nakon kompenzacijskih mjera je grad imao 11 milijuna kuna manje. Svi znamo što to znači i tada smo bili prisiljeni uvesti prirez. No to je bila posljedica ekonomske krize koja je smanjila investicije preko 40 milijuna kuna. To su bili drugi razlozi koji nemaju veze s ovim, odgovorila joj je Perić.

Nemate što žaliti jer ova Vlada razgovara s lokalnim jedinicama te će naći način kako će im vratiti ova sredstava i kako bi imali dovoljno sredstava za funkcioniranje, zaključila je Perić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...