Pogledajte video kojim je zadivio svijet; Luka Modrić je igrač za Zlatnu loptu

Luka Modrić svojom je virtuoznošću i lucidnošću još jednom zadivio svijet, prezentiravši u remiju Reala protiv Barcelone (1:1) jednu od najdojmljivijih izvedbi svoje grandiozne karijere. Bio je to nastup za pamćenje, što će potvrditi i recenzije inozemnih komentatora. Razvikani celebrityji Ronaldo i Messi mogli su samo zapljeskati hrvatskom majstoru, piše Večernji.hr.

– Modrić je ponovno svima očitao nogometnu lekciju. Izvanredan je bio u prvom poluvremenu, u drugom malo lošiji, ali na kraju asistencija je bila presudna. Pogodio je loptom Sergija Ramosa u srcu kaznenog prostora – ističe izvjestitelj Marce i dodaje:

– Bilo ga je po cijelom terenu, s loptom i bez nje. Bio je jedan od najboljih igrača po točnim dodavanjima i drugi na utakmici po oduzetim loptama. Radnik i umjetnik. Najvažniji igrač i vođa. Asistent. Luka Modrić.

Kapetana hrvatske reprezentacije komplimentima je zasuo i katalonski list La Vanguardia, nazivajući ga “gospodarem terena”.

– Hrvat je bio okosnica Real Madrida. Ukrao je loptu gotovo svakom igraču Barcelone,uključujući i Messija. Besprijekorno je čitao igru suparnika i vodio igru svoje momčadi. Uz to, asistirao je za gol.

Kovačić najborbeniji u Realu

I katalonski Sport Modrića označava najboljim igračem vodeće momčadi Primere (Real ima šest bodova više od Barcelone).

– Na početku je više pozornosti obraćao na čuvanje Messija kojega je jedini on mogao zaustaviti, ali je poslije počeo i razvijati igru Reala. Za kraj vrhunske predstave upisao je i asistenciju.

– Najbolji igrač El Clasica odigrao jespektakularno. Pazio je na sve, oduzeo mnogo lopti i vodio igru Reala – ističe list Mundo Deportivo.

Britanski Daily Mail slaže se kako je Luka Modrić zasjenio sve ostale zvijezde Clasica, a ESPN tvrdi kako je on bio čovjek koji je presudio bitku na sredini terena.

– Majstorska utakmica Modrića koji je imao 36 točnih od 37 dodavanja i koji je samo u prvom dijelu oduzeo 10 lopti Barceloni. Do 90. minute izgledalo je da će takav nastup Modrića biti uzaludan, ali je tada njegov ubačaj u mrežu pospremio Ramos – piše američki ESPN.

Španjolski El Pais nastavlja u istom tonu.

– Plesao je po terenu i bio noćna mora za suparnike koji su ga vidjeli kako sepojavljuje posvuda. Vrhunska partija u defenzivi i nevjerojatna igra s loptom u nogama.

Prema svemu prikazanome u Clasicu, ali i tijekom cijele kalendarske godine, Luka Modrić ponovno se vinuo u zvjezdane visine, što će zasigurno biti valorizirano i u izboru za Zlatnu loptu.

Kako god prošao u tom prestižnom izboru, u kojemu su naslovne uloge već godinamarezervirane za Ronalda i Messija, genijalni Luka za nas će biti najbolji na svijetu. Da mu nekim čudom i dodijele Zlatnu loptu, ne bi bilo nezasluženo.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...