Posljednji ispraćaj preminule poznate zadarske benediktinke, Asje Perinčić, danas na Gradskom groblju

S. Marija Benedikta Asja Perinčić, koludrica ženskog benediktinskog samostana sv. Marije u Zadru, preminula je u ponedjeljak 28. studenog nakon teške bolesti u 66. godini života i 46. godini monaškog posvećenja. S. Benedikta je bila među najpoznatijim zadarskim benediktinkama koja potječe iz poznate sportske zadarske obitelji Perinčić. Njena su braća Dario i Čedomir, a sestra Sonja.

Bila je orguljašica u samostanskoj crkvi sv. Marije, učiteljica sviranja u Osnovnoj glazbenoj školi sv. Benedikta , a prije nego se škola otvorila niz godina u samostanu djecu je privatno poučavala u glazbi. Napisala je brojne pergamene i izradila je brojne rukotvorine, bila je voditeljica osobito učeničkih grupa kroz Stalnu izložbu crkvene umjetnosti Zadar.

Tijelo pokojne M. Benedikte bit će izloženo u crkvi sv. Marije u Zadru u četvrtak 1. prosinca od 10,00 sati. Misu zadušnicu u crkvi sv. Marije u 12,30 sati služi o. Jozo Milanović, OSB. Nakon mise zadušnice autobus za one koji žele ispratiti s. Benediktu kreće na Gradsko groblje sa starog kolodvora na poluotoku u Zadru.

Sprovod započinje u 14,00 sati na Gradskom groblju Zadar gdje će sprovodni obred predvoditi katedralni župnik Josip Radojica Pinčić. S. Benedikta će biti pokopana u grobnici zadarskih benediktinki u neposrednoj blizini kapele na Gradskom groblju.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...