Predsjednica odlikovala Zadrane Nikolu Bašića, Miljenka Domijana i zlatne jedriličare Šimu Fantelu i Igora Marenića

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović u ponedjeljak je na Pantovčaku priredila prijem u prigodi uručenja odlikovanja i pohvala za 2016. godinu, a među odlikovanima su i arhitekt, akademik Nikola Bašić, pijanist Ivo Pogorelić, konzervator Miljenko Domijan, pisac Miro Gavran, kao i alpinist i član Hrvatske gorske službe spašavanja Stipe Božić te osvajači medalja na Olimpijskim i Paraolimpijskim igrama u Brazilu, donosi Jutarnji.hr.

Bašić je odlikovan Redom kneza Branimira s ogrlicom, za osobite i višegodišnje zasluge stečene promicanjem međunarodnog položaja i ugleda Republike Hrvatske u području arhitekture, a Pogorelić Redom kneza Branimira s ogrlicom, za osobite i višegodišnje zasluge stečene promicanjem međunarodnog položaja i ugleda Republike Hrvatske u području glazbene umjetnosti, a u prigodi 40. obljetnice umjetničkog rada i djelovanja.

Domijan je odlikovan Redom kneza Branimira s ogrlicom, za osobite i višegodišnje zasluge stečene promicanjem međunarodnog položaja i ugleda Republike Hrvatske u području očuvanja i zaštite hrvatske kulturne baštine, a Gavran Redom kneza Branimira s ogrlicom, za osobite i višegodišnje zasluge stečene promicanjem međunarodnog položaja i ugleda Republike Hrvatske u području književnosti.

Redom Danice hrvatske s likom Franje Bučara, za izniman sportski uspjeh i osvajanje medalja na Olimpijskim i Paraolimpijskim igrama u Rio de Janeiru 2016. te promociji sporta i ugleda Republike Hrvatske u svijetu, odlikovani su Helena Dretar Karić, Šime Fantela, Josip Glasnović, Filip Hrgović, Sara Kolak , Igor Marenić, Anđela Mužinić, Tonči Stipanović, Velimir Šandor, Bojan Marinović, Marko Bijač, Luka Bukić, Luka Lončar, Antonio Petković, Anđelo Šetka, Javier Garcia Gadea, Ivan Krapić, Marko Macan i Sandro Sukno.

Redom hrvatskog pletera, za osobiti i izniman doprinos sportskim uspjesima hrvatskih sportaša na olimpijskim igrama u Rio de Janeiru 2016. te promociji sporta i ugleda Republike Hrvatske u svijetu, odlikovani su sportaši, treneri i sportski djelatnici Damir Burić, Andro Bušlje, Maro Joković, Josip Pavić, Ivan Čengić, Edis Elkasević, Edo Fantela, Goran Grd, Andrej Hajnšek, Jozo Jakelić, Pero Kuterovac, Lonard Pijetraj, Predrag Sloboda, Nataša Skočilović, Mirela Šikoronja Ivančin, Srećko Šuk, Danial Temim, Ivica Tucak, Joško Vlašić iRenato Živković.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...