“Prosinac u Preku”; Frite, kuhano vino, kobasice, koncert učenika Blagoja Berse, predavanje o planinarenju, Božićni sajam, utrka Djedova Božićnjaka…

Nakon uspješno provedenih humanitarnih akcija, kreativne radionice i smijeha sa zadarskim studentima na predstavi “Aristofanovi Oblaci na Ravnim kotarima”, program „Prosinac u Preku“ i u trećem tjednu donosi pregršt zanimljivih događanja, pišu Naši školji.
Otvorit će ga Udruga žena Luzor u utorak, 13. prosinca, na blagdan sv. Lucije. Božićni program počet će u 16 sati na Mulu uz neizbježne frite, kuhano vino i kobasice. Stoga, prošećite do Mula u 16 sati, zapjevajte vesele božićne pjesme s vrijednim ženama iz Udruge Luzor i proslavite sv. Lucu, kada se po tradiciji sije pšenica i počinje se odbrojavati 12 dana do Božića.
U četvrtak, 15. prosinca, u 18 sati u POU Dom na žalu Božićni koncert održat će učenici Glazbene škole Blagoja Berse, područnog odjela Preko, a u Bratskoj kući, u organizaciji PD Zavrh, speleolog Šime Sorić govorit će o ljepotama planinarenja i boravka u prirodi na predavanju pod nazivom „Zašto planinarimo: rekreativni, sportski i znanstveni aspekti“.
U petak, 16. prosinca u POU Dom na žalu bit će otvoren Božićni sajam, prigodni nastup imat će  polaznici tečaja  ritmike i plesa  Uduge  TIM, a malu izložbu pripremaju i djeca iz škole slikanja Mala sirena. U subotu, 17. prosinca u POU Dom na žalu održat će se drugi dan sajma, oslikavati kuglice za jelke decoupage tehnikom, a potom i veliko platno – božićna jelka. Sutradan, u nedjelju, program počinje već u 15 sati nagradnom igrom „Potraga za  blagom“ i utrkom Djedova Božićnjaka. Slijedi  ekipno  natjecanje u  pripremanju fritula ispred Doma na žalu, Božićni sajam uz pjesmu otočne ženske klape Kapric, degustaciju fritula, kobasica i kuhanog  vina te dodjelu nagrada pobjednicima u pripremanju fritula i izbor „najbožićnijeg“ štanda na sajmu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...