Radionica “Dječje pravo na učenje: Kako pomoći svom djetetu da uči i razvija se?” u Gradskoj knjižnici

Radionica “Dječje pravo na učenje: Kako pomoći svom djetetu da uči i razvija se?” održat će se u Multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice Zadar na adresi Stjepana Radića 11b, od 17:00 do 19 sati. u ponedjeljak, 12. prosinca 2016. godine.

Radionicu će održati Ivana Šunjić, dipl. uč./specijalist rane intervencije u edukacijskoj rehabilitaciji. Namijenjena je prvenstveno roditeljima i obiteljima djece s komunikacijskim teškoćama.
Radionica će sadržavati prikaz procesa razvoja učenja, od rane do predškolske dobi. Kroz praktične primjere i interaktivne radionice, ukazati će se na procese učenja kroz dječju igru i kroz situacije svakodnevnog života. Naglasiti će se važnost i uloga roditelja i skrbnika u procesu poticanja učenja kod djeteta s teškoćama u razvoju.
Društvo “Naša djeca” Zadar u sklopu programa IPA 2012 provodi projekt Foster Children Rights – promicanje prava male djece s teškoćama u razvoju i njihovih obitelji. Osim nositelja Društva „Naša djeca“ Zadar, partneri na projektu su i Agencija za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA, Grad Zadar, Zadarska županija, Caritas Zadarske nadbiskupije, Volonterski centar te Udruga Maraške. Vrijednost projekta je 130.186,90 EUR, a ukupno trajanje projekta je 18 mjeseci. Opći cilj projekta je osigurati učinkovitu provedbu EU standarda u provedbi prava male djece s teškoćama u razvoju i njihovih obitelji u Zadarskoj županiji.

Realizacijom specifičnih ciljeva će nastojati osigurati da organizacije civilnog društva i jedinice lokalne i regionalne samouprave budu ravnopravni partneri u osiguravanju dosljedne provedbe prava male djece s teškoćama u razvoju i njihovih obitelji u Zadarskoj županiji, te kroz jačanje suradnje između organizacija civilnog društva, stručnjaka koji rade s malom djecom s teškoćama u razvoju i lokalne i regionalne samouprave. U sklopu projekta organiziraju se radionice koje imaju za cilj edukaciju obitelji djece s teškoćama o načinu poticanja djece s teškoćama te njihovim pravima.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...