Riješite se tamnih podočnjaka uz ove 4 namirnice!

Tamni podočnjaci prvi su pokazatelj da nešto nije u redu s vašim organizmom.

Tamni podočnjaci i vrećice ispod očiju mogu se pojaviti iz više razloga, no najčešće se radi o umoru, iscrpljenosti ili anemiji. Nažalost, mogu se zadržati pod vašim očima i još nekoliko mjeseci nakon što ste doveli svoj organizam u red, ali nemojte očajavati! Ove namirnice prirodni su lijekovi kojima se možete boriti protiv tamnih podočnjaka – umjesto da ih prekrijete šminkom riješite ih se zauvijek.

Krastavci

Krastavci na očima klasičan su primjer spa tretmana koji, čini se, doista djeluje. Krastavci zapravo smiruju upalne procese koji uzrokuju natečenost i crne podočnjake, a sadrže i brojne antioksidanse te vitamine C i K koji pomažu u smanjivanju promjene boje ispod očiju. Kako bi maksimizirali ovaj efekt, krastavce najprije dobro ohladite, budući da niske temperature smanjuju nakupljanje tekućine ispod očiju.

Krumpiri

Ponestalo vam je krastavaca? Nema problema, krumpiri su jednako učinkoviti, a uz to zadržavaju temperaturu dulje od krastavaca stoga će dulje ostati hladni. Krumpiri također sadrže velike količine vitamina C i ostalih tvari koje će nahraniti vašu kožu, stoga su odličan izbor za ublaživanje nadraženog područja ispod očiju. Prije samog tretmana krumpire stavite u zamrzivač (30-ak minuta), a zatim ih narežite na tanke kriške. Kriške zatim držite na očima 15 minuta.

Vrećice zelenog čaja

Ne volite stavljati poljoprivredne proizvode na svoje oči? Umjesto krastavaca i krumpira možete koristiti ohlađene vrećice čaja – hladna temperatura smanjit će natečenost, a zeleni čaj prirodno će smiriti osjetljivu kožu budući da u sebi sadrži protuupalna svojstva. Također, zeleni čaj koristi se u brojnim kozmetičkim preparatima jer pomaže ubrzati cirkulaciju i smanjiti znakove starenja.

Avokado

Ako je tamne podočnjake ispod vaših očiju uzrokovala dehidracija kože, avokado će pomoći da oni nestanu. Hranjive masne kiseline koje se nalaze u avokadu mogu vašoj koži vratiti prirodnu vlažnost i elastičnost, te stimulirati cirkulaciju što bi trebalo ublažiti tamne podočnjake i smanjiti vrećice ispod očiju. Prirodnu masku od avokada možete pripremiti sami – treba vam jedan zreli avokado, pola šalice zobi i dvije žlice meda. Namažite lice a zatim isperite nakon 10-15 minuta, piše Net.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...