Sutra u Zadru pogledajte Gazdu, film koji nije o Ivici Todoriću

U srijedu, 21. prosinca nastavlja se ARTAKT III prikazivanjem filma GAZDA: tranzicija, privatizacija, korporacije, autora Darija Juričana.
Velika dvorana Kazališta lutaka u 20 sati i 30 minuta.

Ulaznice po cijeni od 20,00 kuna možete kupiti na blagajni Kazališta lutaka u utorak od 18h do 21h i srijedu od 18h, broj ulaznica ograničen je na 220
rezervacije na http://www.teatroverrdi.eu/
(u ovom trenutku, utorak oko 12h, ostalo je slobodnih ulaznica još 100)

“Gazda je film o mehanizmima kako ova država funkcionira zadnjih pedeset godina, nije film o Ivici Todoriću. Gazda je priča o uspjehu i kako se do njega došlo, ali i priča o neuspjehu i kako u njemu živimo”.
Autor: Dario Juričan

Ljudevit Juričan 40 je godina radio u Konzumu. Bio je vršnjak sa svojim dugogodišnjim poslodavcem Ivicom Todorićem, rođeni su u razmaku od svega 11 dana. Srednju školu obojica su završili na Kennedyjevom trg u Zagrebu, a prvo dijete su dobili 1976.- Ivica Todorić kćer Ivu, a Ljudevit Juričan sina Darija.
Darijo je želio napraviti intervju s poslodavcem svoga oca, s Ivicom Todorićem, ali on to nije htio. Dariju, redatelju filma, nije preostalo ništa drugo nego da sam sazna odgovore.
U filmu se traže odgovori na pitanje kako se postaje gazda u Hrvatskoj.

Režija: Dario Juričan Scenarij: Zvonimir Tivon
Istraživački tim: G.A.,Z.D., A.
Snimatelji: Zvonimir Tivon, Dario Juričan, Marko Lukini, S. B., M. J., Igor Jelinović, Asistenti redatelja: Josip Lukić, Igor Jelinović, Izvršni producent: Bojan Radanović
Montaža: Sandra Mitić, Oblikovanje zvuka: Tihomir Vrbanec Korekcija slike: Luka Sepčić
Sufinancirali: Hrvatski audiovizualni centar / Povjerenik za dokumentarni film: Tomislav Mršić
Zaklada Kultura nova
Produkcija: Hrvatski centar za istraživačko novinarstvo i slobodu medija

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...