Trodnevni spektakl na Viru: Zasnježit će, svirat će Crvena jabuka a bit će i bakalara, lignji i kolača

Vir je u očekivanju punokrvnog spektakla na Badnjak, Božić i sv. Stjepana! Tri dana zabave, uživanja i blagdanskih radosti uz veliki koncert „Crvene jabuke“, besplatni gastro stol s blagdanskim delicijama, tradicionalno paljenje badnjaka, još nedoživljeni snježni spektakl te biciklijadu Zadar – Vir na svetog Stjepana ili, kako se u narodu kaže, na drugi dan Božića.

Prošlogodišnje iskustvo organizacije koncerta na Božić bilo je više nego pozitivno, pa smo ove godine odlučili ponoviti priču te ponuditi svim Viranima i brojnim gostima otoka Vira tijekom tri blagdanska dana još više sadržaja, zabave i druženja u dobrom duhu, kaže Matea Buškulić, destinacijski event menadžer općinskog poduzeća „Vir turizam“ koje stoji iza organizacije trodnevnog blagdanskog spektakla.

Na Badnjak 24. prosinca događanja na Trgu svetog Jure počinju od 20 sati, kao i na sam Božić, dok će Božićna biciklijada startati 26. prosinca u podne na Branimirovoj obali u Zadru. Program za obje blagdanske večeri je nikad sadržajniji i raznovrsniji: 24. prosinca, osim tradicionalnog paljenja badnjaka kada će plamen obasjati Trg svetog Jure, moći će se uživati u velikom gastro stolu s bakalarom, lignjama i kolačima, a sve su blagdanske delicije potpuno besplatne! Spremaju ih kuhari restorana „Kotarina“, dok je za dobar štimung zadužena grupa „Modus“. U bijelom i snježnom Božiću kojega će „Vir turizam“ prvi put prirediti sa snježnim topovima, vatrenim i svjetlosnim efektima te divovskim prskalicama u rukama posjetitelja uživat će se na Božić kada nastupa „Crvena jabuka“. Prošlog ljeta Žera i ekipa su održali trosatni obljetnički koncert i jedva se rastali od fanova, pa s dobrim virskim iskustvom dolaze opet.

Bio je to sigurno jedan od najboljih koncerata koje smo ikad imali na Viru, a gostovala nam je praktički cijela hrvatska i regionalna estrada. Ništa slabije sigurno neće biti ni na Božić, pogotovo u spektakularnom ambijentu umjetnog snijega i specijalnih efekata koje pripremamo, najavljuje Buškulić neviđeni show na Viru.

Za sam kraj događanja, 26. prosinca startat će u podne 19. tradicionalna biciklijada od Branimirove obale u Zadru do Trga svetog Jure na Viru, pa ne brinite oko nakupljenih kalorija. Dva sata lagane vožnje „spržit“ će se sve suvišno, a bogata okrjepa, naravno, sve vratiti u normalu. Ovim trodnevnim spektaklom zaključit će se, kažu u „Vir turizmu“, ovogodišnji program „Adventa na Viru“ te početi s pripremama za doček Nove godine.

Pet razloga zašto treba biti na Viru

Koncert „Crvene jabuke“. Sjajni glazbenici ušli su u četvrto desetljeće stvaranja i sviranja, a prošle su godine imali sjajan obljetnički koncert na otoku. Najmanje dva sata vrhunskog popa i slušanja velikog broja hitova. Nastupaju na Božić 25. prosinca u 20 sati, a imaju i svoju božićnu stvar … „Ja sanjam jedan bijel Božić, da opet dođe u moj grad …“

Veliki gastro stol i paljenje badnjaka. Pazite ovo: bakalar na bijelo, bakalar crveni, lignje, orahnjača, makovnjača, fritule … U duhu Božića – sve je besplatno! Okupljanje u 20 sati 24. prosinca na Badnjak, pa tradicionalno paljenje badnjaka na Trgu svetog Jure. Svira grupa „Modus“. Poslije se ide na polnoćku.

Snježni spektakl! Iz 16-metarskih topova ispaljivat će se umjetni snijeg koji se koristi u profi svrhe, pa će Božić zaista biti bijeli, a dobit ćete divovske prskalice i uživati u igri svjetla, spektakularnim vatrenim efektima i dimnoj zavjesi.

Kuhari i konobari restorana „Kotarina“. Na kućicama vas poslužuju besplatnim čajem i kuhanim vinom, a pripremaju i gastro stol: Suzi, Biba, Nata, Anđa, Rajka, Škorić, Mile, Ante i nezaobilazni Okac. Imate i turističke brošure, kišobrane i virske suvenire na štandovima kod Barbare, Danijele, Darije, Nine i Srđana.

Tradicionalna biciklijada Zadar – Vir. Biciklijada od Branimirove obale u Zadru do Trga svetog Jure na Viru došla je pomalo do 19. izdanja. Idealna za topljenje suvišnih kalorija, odmah na sv. Stjepana 26. prosinca, po tradiciji dan iza Božića. Start u 12 sati, a dolazak – kad se dođe. Pa klopica, zabava, mjuza, nagradni Mountain Bike i kompleti biciklističke opreme. Svira splitski „Tip Top“. Svi će sudionici dobiti kape Djeda Mraza, kao i sponzorske majice …

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...