U blizini sjeverne granice Zadarske županije “pao” vepar kapitalac!

Po onoj staroj „što siješ, to i žanješ“ prolaze zadnji dani ovogodišnje lovne sezone na divlje svinje uz pomoć pasa. U lovištima gdje cvjetaju krivolovi  slaba skrb za divljač ova se lovna sezona pokazala slabom. Upravno suprotno je u lovištima LD „Oluja“ iz Gospića, piše Lika online.

U dopodnevnim satima organiziran je lov na divlje svinje, a najspretniji lovac bio je Darko Pavelić-Cipiripi iz Gospića. Na udaljenosti većoj od 100 metara, na lokalitetu Dragosavčeve livade iznad sela  Barlete, „u vatri“ je pao kapitalni vepar težine oko 140 kg. Kako lovci vole kazati, vepar je sigurno u medalji, a o detaljima ovisi duljina, boja,  i stanje trofeja. O tome će se više znati za koji dan. Cipiripi je vepra ustrijelio kalibrom 300 Whinchester magnum, istom puškom kojom je u svoju lovačku sobu donio pregršt trofeja različite vrste divljači.

Fotografije kapitalca pogledajte na portalu Lika online.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Jutarnja kronika dostupna je i na svim ovim sjajnim podcast platformama:

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...