U subotu kreće “Umirovljenička ADVENTura”

U subotu, 11.12. s početkom u 11.00 u prostorijama Udruge umirovljenika Poluotok započet će „Umirovljenička ADVENTura“.

Uz prigodan predbožićni domjenak ove subote ADVENTura će započeti izložbom nekoliko članova same Udruge čiji radovi i rukotvorine su tema same izložbe. Zajedničku izložbu postavljaju gđa Celestina Vuković, gđa Jagoda Parić,gdin Mirko Vuković i gdin Petar Šimičić.

Izložba će biti izložena do blagdana Sv Stošije, 13.01.2017g kad je ujedno i dan udruge umirovljenika Polootok.

Za vrijeme blagdana biti će organizirano niz tematskih domjenaka i druženja za ljude treće starosne dobi ali vrata su kao i uvijek otvorena svim ljudima željnih lijepog druženja i dobre zabave

O autorima izložbe:

CELESTINA VUKOVIĆ

Rođena 01.04.1949g u Savru na Dugom Otoku, a od 1950g kontinuirano živi u Zadru gdje  e završila Osnovnu školu, Srednju gimnaziju te Filozofski fakultet, grupu Povijest umjetnosti i latinski jezik.

Od 1974 g. do 2014 g. kada je otišla u mirovinu radila j eu Medicinskoj školi Zadar kao profesorica.

S učenicima je bila redoviti sudionik Županijskih i državnih natjecanja iz latinskog te na smotrama Gaudeamus i Art dizajn.

U medicinskoj školi oformila je likovnu grupu „Humanitas“ te je s učenicima sudjelovala na brojnim izložbama humanitarnog karaktera namijenjenih dječjem vrtiću Latica,Vukovaru Za Dar,udruzi slijepih,djeci caritasa,domu za odgoj i mladež,Hrvatskoj katoličkoj udruzi medicinskih sestara te mnogim drugim.

Kao umirovljenica uključila se u humanitarni rad Udruge umirovljenika Poluotok kojoj je namijenjen ovogodišnji prihod s prodajne izložbe prigodnih tematskih Božićnih čestitki.

JAGODA PARIĆ

Rođena u Biogradu a srasla sa Zadrom, ova nastavnica razredne nastave po struci inače je vojna umirovljenica kao časnik Hrvatske vojske.

Njezini eksponati baziraju se na umjetničkim radovima sa tematikom „More“ budući se isti izrađuju od mnoštva morskih školjki,sitnih kamenčića i ostalog „morskog“ materijala.

MIRKO VUKOVIĆ

Rođen 16.11 1943 g u Trogiru od 1947 kontinuirano živi u Zadru gdje je završio Osnovnu školu te Srednju Pomorsku – brodostrojarski smjer.

Nakon pomorskog staža, zaposlen u gradskog vodovodu te kasnije Odvodnji kao tehnički direktor sve do odlaska u mirovinu.

Zanimljivo je da osim što je bio sportski aktivan u atletici i rukometu te jedan od osnivača Ronilačkog kluba Zadar s kojim je i sudjelovao na državnim natjecanjima 70-tih godina, bio je 7 godina bubnjar te svirao je u VIS-u „Siluete“.

Član je Udruge energetičara u okviru zajednice tehničke kulture Zadra te je tijekom Domovinskog rata bio učesnik Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata.

Uvijek ga je zanimala umjetnost i ljepota umjetničkog oblikovanja,posebno ako je izvorno iz prirode, čemu bi on dodao svoj stvaralački duh što je i vidljivo iz njegovih eksponata.

PETAR ŠIMIČIĆ – PJER

Rođen 1937g u Zadru ovaj samozatajni i uvijek nasmijani gospodin legenda je Kampo Kaštela.

Kao dugogodišnji djelatnik u svojem zanatu kao soboslikar paralelno s time počeo je dijeliti ljubav prema drvu i izradi maketa drvenih brodova kao samouki majstor.

Njegove atraktivne i vjerodostojne makete dočarat će izgled nekih vrsta već izumrlih starih brodova, gajeta i drveni plovila čime će mnoge vratiti prošlost.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...