“Ulična“ zabava na Prvim Božićnim Balinjerama

Pod pokroviteljstvom Općine Sv.Filip i Jakov i Turističke zajednice u četvrtak su u gornjem dijelu Sv. Filipa i Jakova, od milja zvanog Ulica, po prvi put održane zimske tj. Božićne balinjere na kojima se okupio poprilično velik broj djece, roditelja i starijih mještana te svih drugih znatiželjnika iz okolnih mjesta koji su sa oduševljenjem pratili ovaj adrenalinski događaj.

Natjecanje je bilo organizirano u nekoliko kategorija pa su tako u kategoriji “Parići“ pobjedu izvojevali Filip Eškinja i njegov mlađi kolega Lovre Polegubić, iza njih su “proletjeli“ Leo Batur i Lenny Baričić a zatim i Roko Brzić i Krešo Piplica. U kategoriji “Mulci i mulice“ pobjedu je osigurao sad već njen višestruki osvajač Andreas Bođanac, drugoplasirani je Jure Brzić Sova, zatim Viko Valeri i Jeremija Eškinja . Kao i ovog ljeta, pobjednik kategorije “Mališani“ ponovno je bio Jakov Polegubić koji je skupa sa Andreasom Bođancom ovime osigurao status jednog od najbržih vozača balinjeri . Iza njega kroz start su ušli “za dlaku“ sporiji Bepo Mikas, Luka Brzić te Andrea Mikas.

Osim samog natjecanja i pomnog praćenja utrka u kojima su bile uključene sve dobne kupine, posjetitelji i natjecatelji su mogli uživati i u kuhanom vinu, domaćim fritulama i raznim kolačima, dok je za konkretniju spizu bio ponuđen i grah sa kobasicama, u vrsnoj pripremi najpoznatijeg filipjanskog kuhara Zdenka Mikasa, poznatijeg i pod nadimkom Suki. Usprkos buri i niskoj temperaturi, organizatori Lovre Mikas, Andrea Brzić, Šime Brzić i Rikardo Baričić su se pobrinuli da posjetiteljima i natjecateljima apsolutno ništa ne nedostaje, pa su se tako svi oni kojima je bilo hladno mogli i ugrijati uz veliki ogrjev ili popiti čašicu toplog čaja.

“Iako je utrka sa balinjerama zamišljenja prvenstveno kao ljetnja turistička manifestacija sa namjerom da postane tradicionalnog karaktera, ove godine smo po prvi put osmislili i zimsku inačicu ovog događaja, kao svojevrsni način zahvale svim onim mještanima Sv.Filipa i Jakova koji nesebično i entuzijastično sudjeluju u njegovoj pripremi, organizaciji i realizaciji “, rekao je Lovre Mikas, kreator natjecanja i jedan od organizatora.

Uz natjecanje u balinjerama na repertoaru se našlo i natjecanje u bučama , koje je isto tako privuklo i mlađe i starije sudionike, te koje je samo za ovo priliku bilo organizirano na posebno osvjetljenom terenu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...