planira se otpustiti 12 dugogodišnjih radnika

Uprava najavila otkaze; Sutra prosvjed radnika hotela Falkensteiner Borik

Arhiva, ilustracija

Prosvjed radnika Falkensteiner Hotels & Residences – Borik d.d. Zadar održat će se u srijedu, 14. prosinca, ispred upravne zgrade Borik d.d., Zadar, Majstora Radovana 7, s početkom u 11,00 sati.

Uprava Borika d.d. najavila je otkaze ugovora o radu – poslovno uvjetovane otkaze za 12 dugogodišnjih radnika te tvrtke zbog, kako navode, smanjenja opsega posla kod poslodavca, te je sindikalnom povjereniku STUH-a u Društvu, s ovlastima radničkog vijeća, dostavila prijedloge odluka o otkazu ugovora o radu za te radnike na očitovanje.
Sindikalni povjerenik, s ovlastima radničkog vijeća, u Društvu se protivi takvoj odluci Uprave, te traži obustavljanje postupka otkazivanja ugovora o radu, s obzirom da nisu ispunjeni zakonski uvjeti za otkazivanje ugovora o radu iz poslovno uvjetovanih razloga. Napominje se i kako nema potrebe za smanjenjem broja radnika, jer tvrtka uspješno posluje, primaju se radnici na određeno vrijeme, kao i sezonski radnici.
Prosvjedom se želi Upravu i vlasnika Borika d.d. prisiliti na obustavljanje postupka i stavljanje odluka o otkazima van snage.

Ostavi komentar koristeći Facebook