Uz malo volje i vremena, možete uštediti na registraciji vašeg vozila

Ako imate vremena i nešto volje, postoji mogućnost uštede pri registraciji vozila.

Kako su za tportal.hr naveli iz Centra za vozila Hrvatske d. d., u stanicama za tehnički pregled vozila kod produljenja prometne dozvole provjerava se jesu li plaćena sljedeća davanja: godišnja naknada za uporabu javnih cesta, posebna naknada za okoliš na vozila na motorni pogon te kazne koje se vode u evidenciji Ministarstva unutarnjih poslova.

Posebnu naknadu za okoliš na vozila na motorni pogon te troškove tehničkog pregleda nužno je platiti u stanici za tehnički pregled, međutim, ako imate vremena te ako vam je policijska postaja blizu, možete uštedjeti. Potrebno je kupiti 35 kuna biljega te nakon plaćanja godišnje naknade za uporabu javnih cesta (u banci, pošti, poslovnici FINA-e) koja je jednaka svake godine (pod uvjetom da niste mijenjali automobil) doći u MUP te ondje registrirati vozilo.

Tako ćete izbjeći plaćanje administrativnih taksi koje morate platiti u stanici za tehnički pregled, a za produljenje valjanosti prometne dozvole u MUP-u platiti 17 kuna manje nego u stanici za tehnički pregled. Sve to zajedno iznosi 106 kuna uštede ako ne platite provizije kod plaćanja taksi.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...