Već 13 godina za redom; Ne propustite pogledati žive jaslice popodne u Diklu

Već 13 godina za redom Udruga za očuvanje i promicanje običaja i tradicije Dikla, Kveštura organizira uprizorenje živih jaslica u Diklu kod bunara ili kako kažu Dikljani ‘na vr sela’. Ove godine prikaz jaslica će se održati u ponedjeljak, 26. prosinca u 17 sati. U organizaciji sudjeluje 17 članova Kvešture ali svoj doprinos daju i ostali mještani u želji da prikaz jaslica bude što uspješniji.

U osuvremenjenom prikazu živih jaslica u organizaciji udruge Kveštura iz Dikla najveću priču ikad Zadrani i naši gosti mogu i uživo doživjeti. Iako stara više od 2.000 godina, priča o rođenju Sina Božjeg u štalici na slamici uvijek ima jednako snažnu poruku nade i ljubavi. Posebno kada tu poruku pošalju žive jaslice u Diklu.

Dikljanske jaslice prikazuju sve od obraćanja anđela Gabrijela Djevici Mariji do posjeta Sveta tri kralja tek rođenom Isusu. Kostimi anđela i pastira, trava, štalica, gostionica u kojoj Mariji i Josipu odbijaju dati prenoćište, zapaljeni badanj, magarac i ovčice te iznad svega zvijezda repatica, vjerno su prikazali božićnu priču. A scenografija ne bi puno značila bez glumaca u ulogama kralja Heroda, anđela Gabrijela, pastira i anđela, tri kralja i konačno Josipa, Marije i Isusa.

Upravo u trenutku rođenja Isusovog zazvone zvona na župnoj crkvi Gospe od Ružarija, kad se uz božićne pjesme kao što su Tiha noć, Svim na zemlji i Radujte se narodi, žive jaslice okupljenim Dikljanima svake godine ugriju srca.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...