Zadarska gradska tržnica uredit će se prema idejnom rješenju Zagrepčana

Danas su u Gradu Zadru predstavljeni rezultati natječaja za izradu idejno urbanističko-arhitektonskog rješenja uređenja gradske tržnice.

Trenutno stanje tržnice nije zadovoljavajuće. Ona izumire umjesto da postane turistička atrakcija, kazao je gradonačelnik Kalmeta prilikom predstavljanja rezultata natječaja.

Naš cilj i želja je da tržnica ponovno bude centar i promotor razvoja grada, element revitalizacije Poluotoka. Želimo seljačku tržnicu u centru grada na kojoj će se nuditi proizvodi naših ljudi, naših seljaka, njihovih OPG-ova, dodao je Kalmeta.

Sama nagrađena rješenja predstavila je Simona Gregorović, predsjednica Društva arhitekata Zadar kao provoditelja natječaja, a dobitnici su, kako slijedi;

I. nagrada : njiric+arhitekti i Numen/For/Use,

II. nagrada:   Ravnikar Potokar arhitekturni biro d.o.o.,

III. nagrada: SODA-arhitekti,

IV. nagrada: akademik Branko Kincl i suradnici i

V. nagrada:  grupa mladih arhitekata.

Grad je predvidio sredstva u proračunu za izradu dokumentacije, koja bi okvirno mogla trajati oko pola godine, nakon čega će se ići u izgradnju. Vrlo gruba procjena troškova je između 4 i 5 milijuna kuna.

– Postojeće stanje je i estetski loše, te zahtijeva cjelovito rješenje, zbog toga smo se obratili struci da predloži najbolju opciju. Nakon ovog odabira idejnog projekta slijedi izrada dokumentacije za glavni projekt, a onda i realizacija, zaključio je Kalmeta.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...