Zadarski srednjoškolac na optuženičkoj klupi; Prevario 30 građana za preko 200 tisuća kuna

Jučer je na optuženičku klupu Općinskog suda sjeo 18-godišnji Zadranin, optužen za računalne prijevare teško 200 tisuća kuna. Naime, on se, tada kao maloljetnik, javljao na internetske oglase za prodaju mobitela. Nabavio bi podatke računa prodavača i novac prebacivao sebi na račun. Prodavačima se predstavljao kao kupac, a onda bi dobio brojeve njihovih bankovnih kartica.

Na ovaj način je prevario gotovo 30 ljudi. Nakon što bi pribavio podatke, na ime prevarenih bi otvarao korisnički račun u sportskoj kladionici na koji je uplaćivao ukradeni novac. Osim prevara, na jednom je internetskom portalu koji se bavi prodajom, oglašavao prodaju mobitela, a nakon što bi mu kupci uplatili novac, slao im je bezvrijedne predmete. Tako je djevojci koja je kupovala Iphone 5, umjesto mobitela poslao komad drva.

Srednjoškolac je optužen za računalnu prijevaru, nedozvoljenu uporabu osobnih podataka i klasičnu prijevaru, a ovo mu nije prvi susret sa zadarskim sudom. Već je ranije bio optužen za krađu i prijevaru, a kada je uz jamčevinu pušten na slobodu, pobjegao je u Austriju.

Tužiteljstvo je predložilo kaznu od 2 godine i osam mjeseci, a većina prevarenih osoba ne želi svjedočiti na sudu, dok se odštete ne žele odreći. Novac će im biti vraćen, s obzirom da ga 18-godišnjak nije potrošio.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...