Zaposleni ste u državnoj službi? Vlada je za vas osigurala božićnice!

Čak 240.000 zaposlenih u državnim i javnim službama, ovih dana imat će razlog više za veselje.

Krešimir Sever, predsjednik Nezavisnih hrvatskih sindikata, potvrdio je za RTL Danaskako će zaposlenici državnih i javnih službi dobiti svoje božićnice. Budući da se radi o pojedinačnom iznosu od 1250 kuna, božićnice će Vladu koštati ukupno 270 milijuna kuna. Radi se o iznosu koji nije bio predviđen kao trošak za ovu godinu.

U sindikatima su tvrdili kako, u slučaju da ne dobiju božićnice, imaju osnove za tužbe, baš kao i u slučaju nepovećanja osnovice plaća za 6 posto. Stoga je ministar financija Zdravko Marić još jučer je rekao kako tužbe neće riskirati, a Sever je danas potvrdio kako će zaposlenima u javnim i državnim službama doista sjesti koja kuna više.

Jasna je obaveza po kolektivnom ugovoru i posljednja informacija je da ministar financija kaže da će ta obaveza biti isplaćena u siječnju 2017. To su u prvome redu svi koji rade po raznim ministarstvima i u javnim službama, oni koji rade u zdravstvu, socijali, obrazovanju, policija, porezni službenici – ukupno 240 tisuća zaposlenih’, rekao je Sever za RTL Danas, prenosi Net.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...