Završava i ovogodišnji Artakt 3 Teatra VeRRdi; Bekim Sejranović i Bacači sjenki

U utorak i srijedu 27. i 28. 12. 2016., u konac godine završava i ovogodišnji Artakt 3 Teatra VeRRdi.

Između Božića i Nove godine očekuju nas dva zanimljiva programa: nastup Bekima Sejranovića, 27. 12. i nastup Bacača sjenki, 28. 12.

Utorak, 27. prosinca 2016. , Galerija Pomorske škole u 20 h – gostovanje književnika Bekima Sejranovića, koji će nas kroz razgovor s zadarskim kolegom Želimirom Perišem upoznati sa svojim kreativnim opusom i ne manje zanimljivom životnom pričom. Ulaz je besplatan

Bekim Sejranović (1972.) je bosanskohercegovački, hrvatski i norveški pisac. Iskustvo migracije i nepripadanja, ljubavi prema ljudima i prema rijekama zapisao je u zbirci priča Fasung (2002.) i romanima: Nigdje, niotkuda (2008); Ljepši kraj (2010), Sandale (2013) i Tvoj sin Huckleberry Finn (2015). Za roman Nigdje, niotkuda dobio je nagradu Meša Selimović – za najbolji roman. Na hrvatski je preveo norveške autore: Frode Gryttena, Ingvara Ambjørnsena i Josteina Gaardera. Sa japanskim režiserom Mokuom Teraokim, 2011. godine kao protagonist i scenarist snimio je dokumentarni film Od Tokija do Morave. Živi i radi u Zagrebu, Oslu, Brčkom, Sarajevu, Ljubljani, Rijeci, Starom Gradu…

Srijeda 28. prosinca 2016. , Velika dvorana KLZ u 20.30h

Bacači sjenki: Bitka na Neretvi

Iznimno nam je drago da će zatvaranje ovogodišnjeg programa pripasti jednom od najznačajnijih kolektiva alternativne scene Bacačima sjenki i njihovom najnovijem djelu, nadpovijesnom, metadramatskom izvedbenom spektaklu BITKA NA NERETVI.
Ulaznice po cijeni od 20 kn mogu se kupiti sat vremena prije početka predstave

Bacači Sjenki” su afirmirana zagrebačka neprofitna umjetnička platforma koja je u svom 15-godišnjem umjetničkom i javnom djelovanju ostvarila više od 150 suradnji s profesionalcima iz 30 zemalja svijeta te realizirala 50-tak edukativnih, kazališnih, filmskih projekata i manifestacija.
Nadpovijesni i metadramski izvedbeni antispektakl “Bitka na Neretvi” je odgovor na potragu za Arhimedovom točkom u svemiru. To je naprasno neprekinut i nedosljedan scenski dijalog dvoje ljudi u potrazi za samim sobom. To je pokušaj promišljanja pojmova i ponuda sreće, emancipacije, slobode, sigurnosti, odgovornosti i budućnosti u doba permanentnog dokidanja i pretpostavljanja dijaloga i smisla. Ta potraga, ona je i zamišljeno i stvarno promišljanje zelene doline suvremenosti u događajnom prostoru-instrumentu scene koja je u mogućnosti promišljati sve.
Tijekom godine predstava je izvedena na festivalu Perforacije, zagrebačkoj Laubi, Splitu, Dubrovniku, Bitoli, Podgorici, a prije par dana i u Skopju.

Autor koncepta i redatelj: Boris Bakal
Dramaturginja predstave: Anja Pletikosa
Scenograf predstave i koautor: Leo Vukelić
Izvođači radova: Boris Bakal, Leo Vukelić
Autor glazbe i zvučnih slika: Tomislav Babić
Kostimografkinja: Ivana Bakal
Video oblikovanje: Vedran Senjanović
Oblikovanje plakata: Ivan Klisurić
Produkcija: Bacači Sjenki U suradnji s: Kulturno informativnim centrom Zagreb, Zagrebačkim kazalištem mladih te Centrom za ljude i umjetnost LAUBA

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...